Παραδοσιακός ντάκος

Σερβίρεται και ως σαλάτα αλλά μπορεί να αποτελέσει και ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα.

food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 20΄

Υλικά (για 4 μερίδες)
4 μισές κριθαροκουλούρες
4 µεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ. κρητική ξινομυζήθρα, χοντροκομμένη
20 μαύρες ζαρωμένες ελιές
4 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
1 κ.σ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βρέχουμε ελαφρά με νερό τους ντάκους και βάζουμε τον καθένα χωριστά σε βαθύ πιάτο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το μισό λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε πάνω στις κριθαροκουλούρες το μείγμα της ντομάτας και συνεχίζουμε με την ξινομυζήθρα, τις ελιές και την κάππαρη. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Parties, μόνο parties Ενα ολόχρυσο, κεντημένο με χιλιάδες μικρά ρουμπίνια μαντίλι, το οποίο έχει «δραπετεύσει» από τον λαιμό της Εσθήρ, δημιουργεί αστραφτερούς... ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk