Οδικός χάρτης εξαμήνου για 18+1 υπουργούς

Εναν μεγάλο μπλε φάκελο με τους άμεσους στόχους και τις προτεραιότητες ανά τομέα παρέλαβαν χθες τα μέλη της νέας κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Oι βασικές κατευθύνσεις, οι προεκλογικές δεσμεύσεις και οι προαναγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική του στα πιο κρίσιμα θέματα για τη χώρα – από την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων μέχρι την ασφάλεια του πολίτη, την αποκατάσταση των θεσμών, την ποιοτική παιδεία και υγεία κ.ά. – μετατράπηκαν σε «στρατηγικές επιλογές», «στόχους» και «άμεσες κυβερνητικές προτεραιότητες». Είναι οι τρεις κατηγορίες που υπάρχουν σε κάθε μπλε φάκελο τον οποίο κάθε υπουργός παρέλαβε και διάβασε χθες, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόκειται για έναν προγραμματισμό (ανά τομέα) με ορίζοντα εξαμήνου, άρα για όλα όσα θα πρέπει να προχωρήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί, υπό τη διαρκή… ηλεκτρονική ματιά της προεδρίας της κυβέρνησης. Οι φάκελοι κατέληξαν στα χέρια των 18 υπουργών αλλά και του αρμόδιου υφυπουργού για τον κυβερνητικό συντονισμό Ακη Σκέρτσου.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ. Στην κορυφή βρίσκονται τα θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης, με το υπουργείο Οικονομικών να δρομολογεί τα πρώτα μέτρα (εξάλλου εντός του καλοκαιριού αναμένεται το πρώτο νομοσχέδιο με μειώσεις φόρων). Μεταξύ άλλων η νέα κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στα ακίνητα – σχεδιάζοντας «αναστήλωση» της οικοδομής, μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.λπ. – ενώ δρομολογούνται ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

-Ποια είναι η στρατηγική επιλογή για τον υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων;

-Ποια είναι η άμεση προτεραιότητα στον τομέα της Δικαιοσύνης;

-Ποιο είναι το μήνυμα στον μπλε φάκελο του υπουργείου Υγείας;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Οδικός χάρτης εξαμήνου για 18+1 υπουργούς

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk