Βίντεο από την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Περίπου 10 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Κρατικού Νικαίας και διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατος της αλλοδαπής νοσοκόμας.

Δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου το βίντεο από την παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με αφορμή τον θάνατο της αλλοδαπής νοσηλεύτριας που έπεσε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου προκειμένου να αποφύγει να ελεγχθεί από τη φύλαξη.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό συμβάν.

«Αυτό που έγινε στο γενικό κρατικό Νίκαιας έχει ένοχους. Ενόχους που πιάστηκαν με το όπλο του φόνου στο χέρι. Μιλάμε για έναν χώρο που εκατομμύρια τρώγονται καθημερινά σε μίζες πολυεθνικών […] Για έναν χώρο που επιχειρηματίες φίλοι πολιτικών προμηθεύουν ιατρικά υλικά σε πολλαπλάσιο κόστος… Σε έναν χώρο που πλάι στους μαχητές γιατρούς που παλεύουν με τα ψίχουλα που τους αφήνουν τα μνημόνια και η ιδιωτική υγεία παρασιτούν καθάρματα που απαιτούν φακελάκια… Σε αυτόν τον χώρο ο διοικητής του νοσοκομείου αμόλησε τα σκυλιά του να μαζέψουν τις παράνομες αποκλειστικές», γράφει στην ανακοίνωσή του για το περιστατικό ο Ρουβίκωνας.

Μετά την συνομιλία τους με τον διοικητή, τα μέλη της ομάδας αποχώρησαν.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk