• Αναζήτηση
  • Γαρίδες στο τηγάνι με σάλτσα σόγιας και σουσάμι

    Σε 30 λεπτά τρώμε!

    Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 9΄
    Υλικά (για 4 μερίδες)
    800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
    4 κ.σ. ηλιέλαιο
    2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
    300 γρ. ντομάτες τριμμένες
    1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    Αλάτι, πιπέρι
    2 κ.σ. σουσάμι

    Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε, με μια τρυπητή κουτάλα, τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 4-5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, προσθέτουμε το σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με ρύζι jasmin.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk