Την απόλυτη πλειοψηφία έλαβε ο συνδυασμός της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές για τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής, ενώ ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντικές απώλειες μένοντας στην τρίτη θεση.

Η «γαλάζια» συνδικαλιστική παράταξη «Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων της Βουλής» λαμβάνει 658 ψήφους και βγάζει 5 έδρες, ενώ η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία που έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ πήρε 254 ψήφους και βγάζει 2 έδρες. ‘Ετσι ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαμπάνης ανανεώνει την θητεία του και θα είναι για 7η θητεία πρόεδρος.

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε με το μπαράζ προσλήψεων και ρουσφετιών των συντρόφων και των λοιπών συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αυξήσει την εκλογική της δύναμη. Αντίθετα η εκλογική της δύναμη μειώθηκε κατά 100 ψήφους. Συγκεκριμένα, έμεινε στην τρίτη θέση με 144 ψήφους και δεν κατέλαβε καμία έδρα.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η ήττα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ εξηγείται από το γεγονός ότι οι προσλήψεις έχουν γίνει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και συνεπώς οι νέοι εργαζόμενοι δεν εγγράφονται στον Σύλλογο αν δεν περάσει 5ετία. Ακόμη, πολλές από τις μετατάξεις πάγωσαν- με εντολή Τσίπρα- μετά τον σάλο.