• Αναζήτηση
  • Τυλιχτάρια μελιτζάνας

    Είναι η καλύτερη εποχή για μελιτζάνες. Εδώ τις χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε πεντανόστιμα μοσχαρίσια κεφτεδάκια.

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 20′, Μαγείρεμα 20′, Ψήσιμο 30′

    Υλικά (για 8 μερίδες)

    8 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
    200 ml ελαιόλαδο

    Για τη σάλτσα
    8 μεγάλες ντομάτες, περασμένες από το multi
    100-150 ml ελαιόλαδο, ανάλογα με το πόσο λιπαρό θέλουμε το φαγητό μας
    3 πράσινες πιπεριές, κέρατο, ψιλοκομμένες
    1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
    1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
    1 κ.γ. ζάχαρη
    Αλάτι και πιπέρι

    Για τη γέμιση 
    1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
    1 φέτα ψωμί (περίπου 70 γρ.), βρεγμένη και στυμμένη
    6 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
    50 ml ανθρακούχο νερό (σόδα)
    Αλάτι και πιπέρι

    Διαδικασία

    Κόβουμε κάθε μελιτζάνα σε 6 κάθετες φέτες 0,5 εκ. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και τις τηγανίζουμε πολύ ελαφρά, ίσα να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
    Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
    Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Φτιάχνουμε 48 μικρά κεφτεδάκια. Τυλίγουμε κάθε κεφτεδάκι σε μία φέτα μελιτζάνας.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε ένα ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας, αραδιάζουμε τα τυλιχτάρια, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk