Οι καλοί διαφημιστές λένε πως οι σωστές, οι προσεγμένες διαφημίσεις είναι αυτές που πουλούν το προϊόν χωρίς να τραβούν την προσοχή στην ίδια τη διαφήμιση. Στην πολιτική, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά – είναι δα κοινό μυστικό πως, πριν από λίγα χρόνια, τα έξυπνα τηλεοπτικά σποτ κατάφεραν να βάλουν στη Βουλή κόμματα που σήμερα έχουν εξαφανιστεί.

Οι εκλογές έρχονται με φόρα προς το μέρος μας και είναι διπλές, πράγμα που σημαίνει πως το φιλοθέαμον κοινό θα έχει την ευχαρίστηση να απολαύσει στους δέκτες του όχι μόνο τις πιο προσεγμένες προσπάθειες των κομμάτων να κερδίσουν ψήφους στις ευρωεκλογές, αλλά και τα μικρά διαμαντάκια των αυτοδιοικητικών.

Και είμαστε μόλις στην αρχή.

Το Νι-Νι και το ξυράφι

Ηταν ακόμα Ιανουάριος όταν ο Νίκος Νικολόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατέβει δήμαρχος στην Πάτρα. Γνώστης της επικοινωνιακής πραγματικότητας, ο βουλευτής Αχαΐας συνόδευσε την αναγγελία του με ένα σποτάκι από διάδρομο μαιευτηρίου, όπου διάφοροι ψηφοφόροι τού εύχονταν για τα γεννητούρια. Εναν μήνα μετά, το σποτ συμπληρώθηκε.

Οι ψηφοφόροι δεν έφερναν μόνο λουλούδια και μπαλόνια, αλλά ρωτούσαν αγωνιωδώς «ήρθε το Νι-Νι;» – με τον διαφημιστή να υπενθυμίζει με αστερίσκο πως, όχι, κανένα πραγματικό μωρό δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, παρά μόνο ο ίδιος ο Νικολόπουλος. Αντίστοιχης αισθητικής ήταν και η πρώτη διαφημιστική προσπάθεια της Ρένας Δούρου μέσω Facebook.

Η περιφερειάρχης Αττικής, γνωστή και ως «μου έκατσε μια στραβή στη βάρδια μου», στήθηκε μπροστά σε έναν καθρέφτη, κοίταξε το είδωλό της, έβαλε αφρό ξυρίσματος και ξυρίστηκε με παραδοσιακό λεπίδι.

Υπό τους ήχους μιας ευχάριστης μουσικής σαν από τσίρκο, η Δούρου παρακάλεσε τους θεατές να «κόψουν τα μούσια», να «μη διαδίδουν και να μη διαβάζουν fake news». Θα ήταν απλά μια μέτρια προσπάθεια για χιούμορ, αν δεν υπήρχε ακόμα νωπή η εικόνα τής (σήμερα χαμογελαστής) Δούρου σε εκείνη τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

– Πώς είναι τα πράγματα στον δήμο Αθηναίων;

– Τι συνδέει τα βαφτιστήρια, τον Πάπα και το «Bella Ciao»;

– Ποιοι είναι αυτοί που διατηρούν την πολιτική ορθότητα;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή

Δείξε μου το σποτάκι σου να σου πω τι είσαι