Μετά το ρεπορτάζ για τις δυνάμεις που θέλουν τον λόφο του Φιλοπάππου να παραμείνει ένα ξέφραγο αμπέλι, που δημοσιεύτηκε χθες στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, ο κ Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος της πόλης με τον συνδυασμό «Ανταρσία στης Γειτονιές της Αθήνας» εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο με καλεί σε δημόσιο διάλογο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ο κύριος Δημήτρης Γαλάνης, δημοσιογράφος στο ΒΗΜΑ, ίσως από άποψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας μπορούσε να ζητήσει την γνώμη των υποψήφιων δημάρχων, όπως του Πέτρου Κωνσταντίνου και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από την Ανοιχτή Πόλη».

Με γνώμονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία παρακολούθησα τη συγκέντρωση – δημόσια συζήτηση και κατέγραψα τις απόψεις τόσο του ίδιου, όσο και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ. Σεβόμενος τη δεοντολογία αυτή παρουσίασα τις απόψεις αυτές όπως ακριβώς διατυπώθηκαν.

Στη συνέχεια ο κ Κωνσταντίνου αναφέρει ότι «άλλωστε είναι γνωστό ότι ο χώρος όπου έγινε η επίμαχη περίφραξη δεν είχε περικλείσει τον χώρο στον οποίο έγινε η δολοφονία του αδικοχαμένου ανιψιού του Νικόλα Μουστάκα τον περασμένο Αύγουστο, εξ ου και η ευαισθησία του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας σε αυτόν και την οικογένεια».

Κατ’ αρχήν να τον ευχαριστήσω για τα συλλυπητήριά του. Να του θυμίσω όμως ότι άργησε 8 μήνες. Σε αυτό το διάστημα τόσο ο ίδιος, όσο και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν να μη γίνει περίφραξη του χώρου, δεν μπήκαν στον κόπο να κάνουν ούτε μία δήλωση για το τραγικό συμβάν που έχει βυθίσει την οικογένειά μου σε θλίψη.

Σε άλλες περιπτώσεις ο κ Κωνσταντίνου είναι λαλίστατος και έτοιμος να καταδικάσει οποιοδήποτε περιστατικό ρατσιστικής βίας. Είμαι και εγώ αντίθετος στη ρατσιστική βία, αλλά όταν ένας άνθρωπος φιλοδοξεί να γίνει δήμαρχος μιας πόλης οφείλει να καταδικάζει τα περιστατικά βίας που γίνονται μέσα σε έναν αρχαιολογικό χώρο στην καρδιά της πρωτεύουσας και στην περίπτωση που θύμα αυτών των επιθέσεων είναι ένας έλληνας πολίτης.

Δυστυχώς ο κ Κωνσταντίνου όχι μόνο τήρησε σιγή ιχθύος, αλλά και όπως τον άκουσα στην συγκεκριμένη συγκέντρωση έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους που ξήλωσαν τα κιγκλιδώματα, κατέστρεψαν τις κάμερες ασφαλείας και σταμάτησαν έτσι την προσπάθεια περίφραξης του χώρου.

Προφανώς ο κ Κωνσταντίνου είναι αντίθετος με την άποψη ότι ένας χώρος, χαρακτηρισμένος με Προεδρικό Διάταγμα ως «οργανωμένος αρχαιολογικός», οφείλει να λειτουργεί σε περιβάλλον νομιμότητας.

Επίσης δεν διαπίστωσα να έχει κάνει καμία δημόσια δήλωση για το γεγονός ότι πριν από τη δολοφονία του ανιψιού μου, ο χώρος αυτός, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της οποίας φιλοδοξεί να γίνει δήμαρχος, είχε καταντήσει ένα λημέρι συμμοριών οι οποίοι τρομοκρατούσαν και λήστευαν έλληνες και τουρίστες.

Μάλλον δεν τον ενδιαφέρει αν οι επισκέπτες του χώρου αυτού κινδυνεύουν ή όχι, γεγονός που με κάνει να αναρωτιέμαι τι σόι δήμαρχος θέλει να γίνει.

Το ότι στο προαύλιο ουσιαστικά της Ακρόπολης καταγράφονται συνεχώς περιστατικά εγκληματικής δραστηριότητας δεν θα έπρεπε να έχει οδηγήσει στη λήψη μέτρων προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια των επισκεπτών;

Θα πρέπει να επιτρέπουμε με τις θέσεις μας να συνεχίζονται τα περιστατικά βίας και με τις δηλώσεις μας να εξωθούμε και ορισμένες ομάδες πολιτών σε βίαιες ενέργειες όπως η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας;

ΥΓ: Πάντως κε Κωνσταντίνου σας ευχαριστώ και πάλι για τα συλλυπητήρια. Τουλάχιστον εσείς, έστω και καθυστερημένα, τα εκφράσατε δημόσια, σε αντίθεση με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ η σιωπή των οποίων παραμένει .. εκκωφαντική.