Ληξιπρόθεσμα: Στα 2,149 δισ. ευρώ τα φέσια του Δημοσίου στους ιδιώτες

Πάνω από τα 2 δισ. ευρώ συντηρείται το άθροισμα ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου και εκκρεμών επιστροφών φόρων προς τους ιδιώτες, εμφανίζοντα μάλιστα και αυξητικές τάσεις τον Φεβρουάριο

Πάνω από τα 2 δισ. ευρώ συντηρείται το άθροισμα ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου και εκκρεμών επιστροφών φόρων προς τους ιδιώτες, εμφανίζοντας μάλιστα και αυξητικές τάσεις τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των μηνιαίων στοιχείων της γενικής κυβέρνησης, στο ποσό των 1,669 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση από τα 1,578 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.

Παράλληλα τον Φεβρουάριο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στα 480 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση από τα 488 εκατ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου ανήλθε τον Φεβρουάριο σε 2,149 δισ. ευρώ, από 2,066 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο και το μεγαλύτερο μέρος των χρεών αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (636 εκατ. ευρώ) και τα Νοσοκομεία (446 εκατ. ευρώ).

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk