• Αναζήτηση
 • ΙΑΣΩ: Εως τις 15 Απριλίου η δημόσια πρόταση από το Oaktree

  Προσφέρει 1,5 ευρώ ανά μετοχή – Ηδη το 35% των μετόχων έχει συμφωνήσει να μεταβιβάσει τις μετοχές του

  To αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου το επενδυτικό fund της Oaktree θα υποβάλει προαιρετική δημόσια πρόταση για να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετόχων του ΙΑΣΩ προσφέροντας 1,5 ευρώ ανα μετοχή.

  Αυτό αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εισηγμένη εταιρεία.

  Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται «Στις 29.3.2019 επιχειρηματικά κεφάλαια που τελούν υπό τη διαχείριση του  Oaktree Capital Management L.P. (“Oaktree”) και εταιρείες συνδεδεμένες με την Oaktree Λουξεμβούργου ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας περί της προθέσεώς τους να υποβάλουν (τα ίδια ή συνδεδεμένο με αυτά νομικό πρόσωπο) προαιρετική δημόσια πρόταση κατά τις διατάξεις του νόμου 3461/2006 με αντικείμενο την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας και με τιμή €1,50 ανά μετοχή».

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΑΣΩ  συνεδρίασε στις 30.3.2019, αξιολόγησε την υποβληθείσα προσφορά και την έκρινε συμφέρουσα για τους μετόχους της εταιρείας. Ως εκ τούτου, όταν υποβληθεί η δημόσια πρόταση, το Διοικητικό Συμβούλιο προτίθεται να διατυπώσει θετική γνώμη σχετικά με αυτήν και να συστήσει στους μετόχους να την αποδεχτούν, σύμφωνα με το άρθρο 15 ν. 3461/2006. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΑΣΩ θα ζητήσει έκθεση περί του δίκαιου και εύλογου του τιμήματος από χρηματοοικονομικό σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3461/2006.

  Όπως διευκρινίζεται, μέτοχοι του ΙΑΣΩ  έχουν ήδη υπογράψει προσύμφωνα αποδοχής της δημόσιας πρότασης για μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 35% του συνόλου των μετοχών του ΙΑΣΩ

  Η υποβολή της δημόσιας πρότασης τελεί υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των σχετικών χρηματοδοτικών συμβάσεων.

  Η δημόσια πρόταση θα τελεί υπό την αίρεση ότι ο προτείνων θα έχει συγκεντρώσει μέχρι τη λήξη της δημόσιας πρότασης το 50% συν 1 μετοχή του μετοχικού κεφαλαίου του ΙΑΣΩ

  Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Σταματίου δήλωσε ότι αυτή η συναλλαγή προσφέρει σημαντική υπεραξία στους μετόχους, ενώ ανοίγει μία καινούρια σελίδα για το μέλλον του ομίλου διασφαλίζοντας και ενισχύοντας τη θέση του στην αγορά υγείας προς όφελος των ποιοτικών υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες του, καθώς και προς όφελος των εργαζομένων του και των συνεργαζόμενων ιατρών.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk