• Αναζήτηση
  • Αφράτο μπιφτέκι

    Τσικνίζουμε με ένα πρωτότυπο μπιφτέκι χωρίς ψωμί.

    Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

    Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο: στη σχάρα 12΄, στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄.

    Υλικά για 4 μερίδες

    800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από λαιμό ή σπάλα
    300 γρ. κιμάς από σπαλομύτα
    200 ml σόδα (αναψυκτικό)
    Αλάτι και πιπέρι
    40 ml ελαιόλαδο

    Διαδικασία

    Ζητάμε από τον χασάπη να περάσει μία φορά από τη μηχανή του κιμά και τα δύο κρέατα χοντροκομμένα. Σε ευρύχωρο μπολ ανοίγουμε τον κιμά με τα δάχτυλα και ρίχνουμε τη σόδα. Περιμένουμε να απορροφηθεί από τον κιμά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ελάχιστα. Δεν κουράζουμε τη ζύμη διότι δεν θέλουμε να χάσει την κρεάτινη υφή της και τη δομή της. Πλάθουμε σε ισομεγέθη μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ. και ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή γκριλιέρα ή σε τηγάνι με λίγο λάδι.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk