Το ευρωπαϊκό όνειρο πάγωσε στο Κίεβο. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει αυτό που τόσο πολύ ήθελε και πολύ πιθανότατα άξιζε. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τελικά το 2-2 του Γεώργιος Καραϊσκάκης, ηττήθηκαν με 1-0 από την Ντιναμό Κιέβου στο Ολιμπίνσκι, με γκολ του Σολ (32′) και έμειναν εκτός της φάσης των «16» του Europa League. Αδοξα και πιθανότατα άδικα, διότι και στα δύο παιχνίδια έδειξαν ότι «είχαν» τους Ουκρανούς. Και στα δύο παιχνίδια έχασαν σωρεία ευκαιριών.

Τέσσερα παιχνίδια, τέσσερα γκολ, στα τέσσερα πρώτα σουτ! Δεν είναι κάποιος γρίφος. Είναι ο άλυτος γρίφος της άμυνας του Ολυμπιακού. Που σε ακόμη ένα παιχνίδι, είδε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αντιπάλου του, να γίνεται γκολ. Πρώτο σουτ στην εστία του Σα, γκολ με τον ΠΑΟΚ, γκολ με την Ντιναμό στο Φάληρο, γκολ με την ΑΕΚ και γκολ με τους Ουκρανούς στο Ολιμπίνσκι. Στο 32′ η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού επέτρεψε στους παίκτες του Κχάτσκεβιτς να κάνουν… βόλτα γύρω και έξω από την περιοχή τους. Ο αρνητικός Ζιλ Ντίας παρακολουθούσε τη φάση αφήνοντας ανενόχλητο τον Μικολένκο στο δεξιό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, να σεντράρει συρτά και να δώσει ένα «έτοιμο» γκολ στον Φραν Σολ. Το πρώτο του με τη φανέλα της Ντιναμό, με προβολή ανάμεσα σε Μεριά και Σισέ.

Αυτή ήταν και η μοναδική πραγματικά επικίνδυνη στιγμή που «έδωσε» ο Ολυμπιακός στην Ντιναμό έως εκείνο το σημείο. Και δέχθηκε γκολ. Αντίθετα, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησαν τέσσερις πολύ σημαντικές στιγμές στην άμυνα των γηπεδούχων. Αλλά καμία εξ αυτών δεν έγινε έστω τελική, λόγω λάθος αποφάσεων των Ζιλ Ντίας, Ποντένσε και Τσιμίκα, ενώ ένα σουτ του Χασάν με καλές προοπτικές, δεν ανησύχησε τον Μπόικο.

Ωστόσο, η νέα συνθήκη του ματς επηρέασε πολύ τους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα η Ντιναμό να πάρει την ψυχολογία του αγώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 42’ ο Σλοβάκος διαιτητής, Ιβάν Κρούζλιακ, αποφάσισε να μην αποβάλει τον Κεντζιόρα, σε μια κραυγαλέα φάση δεύτερης κίτρινης κάρτας. Ο παίκτης της Ντιναμό έκανε βουτιά, μπλόκαρε με το χέρι την μπάλα, αλλά δεν είδε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Με το ημίχρονο να κλείνει με μία μεγάλη ευκαιρία των Ουκρανών, με τον Σα να σταματάει εντυπωσιακά το πλασέ του Φραν Σολ!

Γήπεδο: Στάδιο Ολιμπίνσκι Κιέβου

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία), Βοηθοί: Τόμας Σομολάνι, Μπράνισλαβ Χάνκο, 4ος: Γιαν Πόζορ, Επιπρόσθετοι: Πέτερ Κράλοβιτς, Φιλίπ Γκλόβα.

Σκόρερ: 32′ Σολ

Κίτρινες κάρτες: 22′ Βέρμπιτς, 24 Κεντζιόρα, 79′ Σεπέλιεφ – 22′ Σισέ, 45′ Ποντένσε, 66′ Γκερέρο, 84′ Τοροσίδης

Κόκκινες κάρτες: –

Δοκάρια: –

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάντερ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σαπαρένκο (76′ Χάρμας), Σεπέλιεφ, Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς (92′ Σμίρνι), Σολ (92′ Ρούσιν).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (65′ Νάτχο), Ντίας (46′ Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (65′ Γκερέρο), Χασάν.