Τέλος στα σενάρια να προτείνει η Νέα Δημοκρατία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή τον Κώστα Σημίτη το 2020 έβαλε η Μαρία Σπυράκη, λέγοντας πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Με αυτό τον τρόπο η ΝΔ «καίει» άμεσα το παιχνίδι που επιχείρησε να στήσει από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας με στόχο τόσο την πρόκληση εσωκομματικού ζητήματος στη Νέα Δημοκρατία όσο και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για υπόγειες διαδρομές και συνεννοήσεις με το ΚΙΝΑΛ.

 

■■■

Ο Καμμένος ονειρεύεται Καραμανλή

 

Πάμε τώρα σε ένα άλλο σενάριο το οποίο διακινεί ο Πάνος Καμμένος. Είναι το σενάριο της κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Κώστα Καραμανλή. Ενα πουλάκι όμως μου είπε ότι το σενάριο αυτό δεν είναι του Πάνου Καμμένου. Κάπου το άκουσε και το διακίνησε. Από ποιον άραγε; Εκείνο που μαθαίνω είναι ότι το σενάριο αυτό το είπε στον κ. Καμμένο ο Τάκης Μπαλτάκος (έτσι τουλάχιστον αναφέρει), ο οποίος συναντήθηκε μαζί του σε ένα τσιπουράδικο στον Βόλο: «Το είπα και την άλλη ημέρα τον άκουσα να το λέει» μου είπε ο κ. Μπαλτάκος.

 

■■■

 

Καλά… φιλιά από τη Δούρου

 

Η Ρένα Δούρου τίμησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ποστάροντας το φιλί που είχε δώσει (την Ανάσταση) ο Αλέξης Τσίπρας στη σύντροφό του Περιστέρα. Πόσταρε βεβαίως και άλλες φωτογραφίες και ανέβασε στο Διαδίκτυο το εξής μήνυμα: «Αγίου Βαλεντίνου και όλοι και όλες δικαιούμαστε μια βουτιά στο μελό. Και στο φιλί. Γιατί το φιλί γεννιέται πέρα από τα όρια των κοινωνικών συμβάσεων, του φύλου, της θρησκείας. «Δεν σβήνει ποτέ» γράφει ο Μπαλζάκ. Και σφραγίζει ανεξίτηλα. Καλά φιλιά σε όλους & όλες όπως τα θέλουν!».

■■■

 

Ο Λιάκος σε καταιγίδα

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και η κακοκαιρία «Χιόνη» που σάρωσε το τελευταίο τριήμερο την ελληνική επικράτεια; Εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου ο κ. Λιάκος απέκτησε πλέον μια καλή ιστορία για να διηγείται σε συγγενείς, συντρόφους και φίλους. Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Λιάκος επέστρεφε από το Παρίσι, όπου είχε μεταβεί για να απευθύνει ομιλία στον ΟΟΣΑ. Ωστόσο, όταν η πτήση της Aegean βρέθηκε πάνω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι ριπές τους ανέμου ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος να προσγειωθεί με την πρώτη προσπάθεια. Οι αναταράξεις μέσα στο Airbus ήταν τόσο ισχυρές που κάποιοι επιβάτες πανικοβλήθηκαν και χρειάστηκε η παρέμβαση του έμπειρου και καλά εκπαιδευμένου προσωπικού καμπίνας για να ηρεμήσουν. Ο πιλότος ενημέρωνε τους επιβάτες για όλα τα βήματα και τους χειρισμούς του και προσπαθούσε να τους καθησυχάσει μέσω της αναλυτικής πληροφόρησης. «Τα λεπτά έμοιαζαν ώρες» μου διηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως ο κ. Λιάκος αντιμετώπισε με θάρρος την όλη κατάσταση. Πάντως και ο πιλότος όπως μου είπαν ήταν… άσος. Εκανε όλα τα προβλεπόμενα και η δεύτερη απόπειρα προσγείωσης, αν και θύμιζε όπως μου είπαν βόλτα στο… λούνα παρκ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

■■■

Οταν ο Κουτσούμπας γίνεται συμπρωταγωνιστής

 

Τι έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την ομιλία του στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση και πριν από την ψηφοφορία της επόμενης μέρας; Παρακολούθησε την παράσταση «Τζασμίν» του Γούντι Αλεν που έδωσε η Ελένη Ράντου με τον θίασό της μόνο για φίλους και συναδέλφους. Γι’ αυτό και η παράσταση ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και τελείωσε τρεις ώρες μετά. Βέβαια δεν ήταν μόνος του, μαζί του ήταν η Αλέκα Παπαρήγα, φίλη με την Ελένη Ράντου από παλιά, και ο Νίκος Σοφιανός, ο υποψήφιος του ΚΚΕ για την Αθήνα, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι πολιτικοί που βρέθηκαν στο θέατρο «Διάνα». Το καλύτερο όμως έγινε κατά τη διάρκεια της παράστασης:

■■■

Ενώ εξελίσσεται το έργο, μπροστά στη θέση του Κουτσούμπα βρίσκεται μια ταξιδιωτική βαλίτσα, μέρος της παράστασης. Κάποια στιγμή η Ράντου ευρισκόμενη σε αεροδρόμιο ψάχνει τη βαλίτσα της. Της τη δίνει ο… Κουτσούμπας και ακολουθεί ο διάλογος:

– Κι εσείς από Νέα Υόρκη έρχεσθε;

– Από πολύ μακριά, απαντάει ο Κουτσούμπας.

– Ααα κατάλαβα, από το Βλαδιβοστόκ…

– Μας το πήρανε κι αυτό, απαντά ο Κουτσούμπας. Και το θέατρο σείστηκε στα γέλια…

 

■■■

Αλαλούμ και αλληλοκαρφώματα

 

Με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ και των θυγατρικών της εταιρειών λιανικής και διανομής αερίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη δρομολογούμενη διάσπαση της εταιρείας σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σκόπιμη συσκότιση, βεβιασμένες κινήσεις και φωτογραφικές διατάξεις εκ μέρους του υπουργείου Ενέργειας σε έναν νόμο που αλλάζει ριζικά τη δομή της αγοράς. Καταγγέλλουν επίσης την παντελώς απούσα διοίκηση των κ.κ. Τζώρτζη και Δότση, οι οποίοι πετάνε ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για το ποιος έχει την αρμοδιότητα να χειριστεί το ζήτημα. Ο μεν κ. Τζώρτζης δηλώνει άγνοια για τις προθέσεις του υπουργείου, ο δε κ. Δότσης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει πυκνώσει τις επαφές του με γνωστά στελέχη τις αντιπολίτευσης, δείχνει τον κ. Τζώρτζη ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Συζητείται όλο και περισσότερο στην ενεργειακή αγορά ότι τέτοιο αλαλούμ και αλληλοκαρφώματα είχε καιρό να ζήσει η πολύπαθη εταιρεία φυσικού αερίου και μάλιστα ένα βήμα πριν από την ιδιωτικοποίησή της…