Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την κύρωση ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων, το σχέδιο νόμου για τη Συμφωνία θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη το πρωί και η συζήτηση θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη, οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, εκτός από την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας (σ.σ έχει προγραμματιστεί για τις πέντε) θα υπάρξει αύριο άλλη μία συνεδρίαση της Επιτροπής.

Με Δανέλλη και Καμμένο η επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Δανέλλης τοποθετείται στην Επιτροπή με βάση το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής σε συνδυασμό με το άρθρο 29 παρ.5 του Κανονισμού με απόφαση του Νίκου Βούτση.

Το άρθρο 31 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «ο πρόεδρoς της Boυλής συγκρoτεί τις επιτρoπές, ανάλoγα με τη δύναμη των Koινoβoυλευτικών Oμάδων και των ανεξαρτήτων, με ανάλoγη εφαρμoγή των διατάξεων τoυ άρθρoυ 29 παρ. 5 τoυ Kανoνισμoύ» και ότι «για να εξασφαλίζεται η συμμετoχή όλων των βoυλευτών και να διατηρείται η κατ’ αναλoγία εκπρoσώπηση όλων των Koινoβoυλευτικών Oμάδων στις επιτρoπές μπoρεί να αυξoμειώνεται o αριθμός των μελών κάθε επιτρoπής με απόφαση τoυ πρoέδρoυ της Boυλής, χωρίς να θίγεται, σε κάθε επιτροπή, η απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή».

Την ίδια ώρα, ο Πάνος Καμμένος θα εκπροσωπήσει τους ΑΝΕΛ στην ίδια επιτροπή.

Η απόφαση του προέδρου των ΑΝΕΛ αναρτήθηκε λίγο νωρίτερα στην κοινοβουλευτική διαφάνεια. Όπως αναφέρεται, αντικαθίσταται ο Κώστας Κατσίκης, που είναι μέλος της επιτροπής, από τον Πάνο Καμμένο.