«Κατάπτυστη και εθνικά επικίνδυνη» αποκάλεσε τη συμφωνία των Πρεσπών ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής. Η συμφωνία, πρόσθεσε, δεν αλλάζει αφότου ψηφιστεί, προκαλεί τεράστια αδιέξοδα.

Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, «μέσα σε ένα εξάμηνο, με διαδικασίες εξπρές, πάμε να κλείσουμε ένα θέμα με όρους προβληματικούς, έχοντας παραδώσει τη χρήση του όρου ‘’Μακεδονία’’». Η συμφωνία, πρόσθεσε, δεν αλλάζει αφότου ψηφιστεί, προκαλεί τεράστια αδιέξοδα.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα για οικονομικούς όρους… γιατί δεν κάνει εκλογές; Κι αν δεν κάνει εκλογές γιατί δεν κάνει δημοψήφισμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει άρθρα για δημοψηφίσματα στη συνταγματική αναθεώρηση και σε αυτό το κρίσιμο θέμα κλείνει τα μάτια» τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ.

«Όλοι πρέπει να πάνε στο συλλαλητήριο ανεξαρτήτως ιδεολογικής κατεύθυνσης» τόνισε ο κ. Καραμανλής. «Όλοι πρέπει να συμμετέχουν, δεν είναι κομματικό το συλλαλητήριο» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας μάς είχε πει ότι είναι ακραία στοιχεία οι διαδηλωτές, δεν είναι ακραία στοιχεία 600.000 και 80.000 κόσμου. Το διόρθωσε βέβαια μετά» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Έκανε λόγο ακόμα για ιστορική μέρα που μιλάνε οι πολίτες όχι τα κόμματα. Εμείς δεν προσπαθήσαμε να τα καπελώσουμε τον κόσμο, αφήσαμε τον κόσμο να εκφράσει την αγωνία του σημείωσε.