Στο απόγειό της η στενή φιλία ανάμεσα στο ψευδοαριστερο-ακροδεξιό Συριζανελικό κυβερνών μόρφωμα και το ιδεοπολιτικά συγγενές καθεστώς της Μαδουριανής κοινοβουλευτικής δικτατορίας της Βενεζουέλας!

Ο επί 38 χρόνια Έλληνας δημοκρατικός και αντικαθεστωτικός μετανάστης της Βενεζουέλας Αντώνης Βαθιώτης, ευρίσκεται επί 9 μήνες έγκλειστος στις φυλακές υψίστης ασφάλειας Λαπικότα της Κολομβίας, όπου είχε ζητήσει άσυλο ως «υφιστάμενος πολιτική δίωξη από το καθεστώς της Βενεζουέλας». Έτσι επί λέξει χαρακτηρίζει τη δίωξη του Βαθιώτη ο Κολομβιανός εισαγγελέας ποινικής δίωξης Χοσέ Αντόνιο Σουάρες.

Όμως ο ίδιος εισαγγελέας δεν διατάσσει την αποφυλάκιση του Βαθιώτη διότι οι ελληνικές αρχές, (προφανώς ύστερα από… φιλική συνεννόηση των κυβερνήσεων Ελλάδας-Βενεζουέλας και φυσικά από ιδεοπολιτική αλληλεγγύη), χαρακτηρίζουν την αντικαθεστωτική δράση του Βαθιώτη, ως «διατάραξη της δημόσιας τάξης». Και όμως, η ανόητη αυτή «αλληλεγγύη» δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Βαθιώτη στα κολαστήρια του δικτάτορα Μαδούρο…

Σύμφωνα με το χωρίς αποδεικτικά στοιχεία κατηγορητήριο του Μαδουριανού καθεστώτος, ο Βαθιώτης σκότωσε σε συλλαλητήριο τον Φεβρουάριο του 2014 ένα λοχαγό του στρατού της Βενεζουέλας που μετείχε στην καταστολή της λαϊκής εξέγερσης. Η ελληνική κυβέρνηση θεμελίωσε το διεθνές ένταλμα σύλληψης του Βαθιώτη, που το συνέταξε μάλλον σε συνεννόηση με τις αρχές της Βενεζουέλας, στον χαρακτηρισμό των παλλαϊκών αντικαθεστωτικών συλλαλητηρίων ως «διατάραξη της δημόσιας τάξης» από την ίδια την εισαγγελέα του πρωτοδικείου της Αθήνας.

Προφανώς, η κυρία εισαγγελέας, από ελλιπέστατη ειδησεογραφική ενημέρωση, θα αγνοούσε, ότι ο Μαδούρο σύμφωνα με την πολιτική πρακτική του ιδεολογικού του συνοδοιπόρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (όμοιος ομοίω αεί πελάζει, ή όμοιος στον όμοιο και κοπριά στα λάχανα), μέσα σε χρόνο ρεκόρ και μέσω νόθων δημοψηφισμάτων προβίβασε την αφεντιά του σε απόλυτο ηγεμόνα, συγκεντρώνοντας στο πρόσωπό του τις περισσότερες διακεκριμένες εξουσίες.

Στην άγνοια του βίου και της πολιτείας του Μαδούρο, από την ελληνίδα εισαγγελέα, θα περιλαμβάνεται και το γεγονός, ότι στις διαδηλώσεις του Καράκας το 2014, φονεύθηκαν εν ψυχρώ από το στρατό του Μαδούρο, 40 διαδηλωτές.

Και όλα αυτά διευκρινίζονται με την επισήμανση, ότι κάθε αρμόδια δικαστική αρχή δεν πρέπει να περιορίζεται στις οποιεσδήποτε μηνυτήριες αναφορές, αλλά και στη διερεύνηση των πραγματικών γεγονότων, που συγκροτούν την αντικειμενική υπόσταση των κατηγορούμενων πράξεων.

Έτσι μόνον ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία. Συνεπώς, η οποιαδήποτε σχέση ιδεοπολιτικής αλληλεγγύης και μάλιστα ανάμεσα σε κυβερνήσεις με αυταρχικές καθεστωτικές πρακτικές και με θύματα ανθρώπους που θαρραλέα αντιμάχονται αυτές τις καταστάσεις, τέτοια λοιπόν συμπτώματα καθεστωτικών αντιδημοκρατικών εκτροπών και σκόπιμο και ωφέλιμο θα ήταν κατά την πιο κόσμια έκφραση να μπαίνουν στο αρχείο ή κατά την πιο αγοραία φρασεολογία να πετάγονται στον ντενεκέ των αχρήστων.

Συμπέρασμα: Η υπόθεση του Αντώνη Βαθιώτη πρέπει να κλείσει πάραυτα, με διορθωτική εισαγγελική παρέμβαση, που θα κοινοποιηθεί προς την εισαγγελία ποινικής δίωξης στην Μπογκοτά της Κολομβίας, για την άμεση αποφυλάκιση του Βαθιώτη.

Ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος της Ελλάδας και συγκεκριμένα οι δημοκρατικοί Έλληνες ευρωβουλευτές οφείλουν:

Να συγκαλέσουν την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για νέες κυρώσεις και αποδοκιμασία του Μαδουριανού καθεστώτος, γιατί όχι και της σημερινής κυβέρνησής μας. (Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη αποδοκιμασία του Μαδούρο [18 Μαϊου 2018], η απόφαση αυτή ελήφθη με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου) και φυσικά με τη μειοψηφία των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Επιτέλους, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ας συνετιστεί και ας αφήσει κατά μέρος όλο αυτό το θέατρο των δοσοληψιών με τα χειρότερα αυταρχικά καθεστώτα.

Όχι άλλα παρόμοια εύσημα που τελικά θα μας κατατάξουν, ως συμπαθούντες, πλάι στο καθεστώς του αλήστου μνήμης αιμοσταγούς δικτάτορα της Ουγκάντα Ίντι Αμίν Νταντά (1971-1979).

Με τέτοια εύσημα, όπως αυτό της προδοτικής (α)συμφωνίας των Πρεσπών ή της εξευτελιστικής ελληνο-βενεζουελιανής «φιλίας», ας μη επαιτούν κάποιοι ανεγκέφαλοι και βραβεία Νόμπελ Ειρήνης!…