• Αναζήτηση
  • Ρεβίθια στη γάστρα

    Αντικαταστήστε τον χυμό του ενός λεμονιού με χυμό και φλούδες ενός ακέρωτου πορτοκαλιού.

    Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb

     

    ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

    500 γρ. ρεβίθια

    2 καρότα, σε χονδρές ροδέλες

    1 κλωνάρι σέλινο, σε κομμάτια

    1 κρεμμύδι, σε φέτες

    250 ml έ.π. ελαιόλαδο

    χυμό από 2 λεμόνια

    αλάτι, πιπέρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Τα πλένουμε, τα σουρώνουμε και τα αναμειγνύουμε με τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι σε μια γάστρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε, καλύπτουμε με νερό τα ρεβίθια και κλείνουμε τη γάστρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, φτιάχνουμε ένα ζυμάρι από νερό και αλεύρι και κλείνουμε με αυτό ερμητικά τη γάστρα στην ένωση με το καπάκι. Ψήνουμε για 6 ώρες.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η ζωή σε ένα private jet… Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε βαριεστημένα τη στάχτη του πούρου του. Ρούφηξε μια γουλιά από το τσάι... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk