Και νέα ανατροπή σημειώνεται στην υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού. Παρά το γεγονός ότι η ανακρίτρια Διαφθοράς έχει ανακαλέσει τα εντάλματα προσωρινής κράτησης οκτώ κατηγορουμένων, εντούτοις η Εισαγγελία δεν έχει κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση αφού δεν έδωσε το τελικό πράσινο φως, για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική αρχή εμφανίζεται να σταθμίζει  διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης, επικαλούμενη αντίθετες αποφάσεις σε υποθέσεις εξαγωγής χρυσού.

Ως εκ τούτου, κατά την παρούσα φάση, οι οκτώ παραμένουν προφυλακισμένοι. Οι συνήγοροι υπεράσπισης μελετούν την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους. Σε αυτή την περίπτωση, το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις προσεχείς μέρες από τα μέλη του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν για την πρόοδο της δικογραφίας ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια. Επιπλέον έλεγαν πως η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης.