Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις «χρυσές δουλειές» που έκαναν τα δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού στα οποία φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον 85 άτομα.

Κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος, εμφανίζεται  γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων ο οποίος εκτός των εγχώριων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του (ήταν ιδιοκτήτης περίπου 50 ενεχυροδανειστηρίων) σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδίαζε την επέκταση της δραστηριότητάς του στο Λας Βέγκας.

Στο κύκλωμα όπως έγινε γνωστό εμπλέκεται και ένας αστυνομικός ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή ενός ακόμη ένστολου στο κύκλωμα.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», τα χρήματα από την πώληση του εξαγόμενου χρυσού επέστρεφαν στην εγκληματική οργάνωση με ένα μοναδικό τέχνασμα. Τα χρήματα μετατρέπονταν στο σύνολό τους στην Τουρκία στο κινέζικο νόμισμα γουάν ενώ με αυτά τα χρήματα κινέζοι υπήκοοι που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στην Ελλάδα ως χονδρέμποροι ρούχων, αγόραζαν στο εξωτερικό μέσω αγνώστων συνεργών τους είδη ένδυσης τα οποία εισάγονταν στην Ελλάδα και μέσω μεταφορικής παραδίνονταν σε αυτούς.

Αποκαλυπτικά βίντεο δείχνουν τον τρόπο δράσης του κυκλώματος

Εν τω μεταξύ, βίντεο που αποδεικνύουν τον τρόπο δράσης του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, έρχονται στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την εξάρθρωση του από την αστυνομία.

Το πρώτο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ και κατέγραψαν ειδικά όργανα της αστυνομίας, φαίνεται ένας κινέζος επιχειρηματίας μεταφέρει με την τσάντα του 100.000 ευρώ. Η τσάντα παραδίδεται σε τούρκο λαθρέμπορο, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

 Στο δεύτερο κομμάτι του βίντεο διακρίνεται το όχημα της σπείρας, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται δύο άτομα, που παραδίδουν τον χρυσό σε οδηγό τουριστικού λεωφορείου. Ο τελευταίος με τη σειρά του μεταφέρει τις ράβδους χρυσού στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια στιγμή σε άλλο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το OPEN φαίνονται οι συναλλαγές των «ντελιβεράδων» του κυκλώματος.

Τι υποστήριξε ο Κούγιας για τον ενεχυροδανειστή

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του γνωστού ενεχυροδανειστή Αλέξη Κούγια δήλωσε πως έμεινε έκπληκτος από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στη βουλή, σημειώνοντας πως «κάποιοι τον παραπλάνησαν και κυρίως η Αστυνομία».

«Κρατήστε πολύ μικρό καλάθι για αυτά που ακούτε σε σχέση με τον γνωστό ενεχυροδανειστή» σημείωσε ο κ Κούγιας υπογραμμίζοντας ότι ο εντολέας του κάθε μέρα έκανε μια έως δυο εξαγωγές με αεροπλάνα που ελέγχονταν.

«Πήραν 69 άτομα και τα έκαναν μια δικογραφία, δεν είναι όλοι αυτοί ένα κύκλωμα. Ο πελάτης μου γνωρίζει μόνο έναν από αυτά τα άτομα» ανέφερε.

Είπε επίσης ότι εμφανίζουν τον εντολέα του να έχει μια αποθήκη που δεν έχει και αναφερόμενος στο σπίτι βίλα του είπε ότι έχει δραστηριότητες που του εξασφαλίζουν ένα τέτοιο σπίτι.

Τέλος είπε ότι όλα τα καταστήματα είναι δικά του και ελέγχονται ενδελεχώς από τις αρχές ενώ ενημέρωσε ότι τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.