• Αναζήτηση

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ γνωστός ενεχυροδανειστής για λαθρεμπόριο χρυσού – Πώς συνελήφθη – Ποια η δράση του

Μαζί με άλλους 60 τουλάχιστον Ελληνες και αλλοδαπούς – Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας αστυνομικός

Αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων που συνελήφθη, μαζί με άλλα 60 τουλάχιστον άτομα Ελληνες και αλλοδαπούς. Συνολικά στην υπόθεση εμπλέκονται 90 άτομα εκ των οποίων οι 63 έχουν συλληφθεί.

Eπιπλέον ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας αστυνομικός ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα από τα κυκλώματα φέρεται να έχει ένας τούρκος συριακής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε ακόμα και με τουριστικά λεωφορεία κρυμμένα μέσα σε δέματα ή αποσκευές στην Τουρκία και σε άλλες χώρες όπως στη Γερμανία.

Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές οι εμπλεκόμενοι έλιωναν κοσμήματα που προέρχονταν από ληστείες, κλοπές είτε ήταν ενέχυρα και τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού που τις έστελναν στο εξωτερικό.

Παράλληλα, στο ένα κύκλωμα φέρεται να έχει καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Σημειώνεται, ότι εκτός από τις μέχρι στιγμής 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση για την εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η παρουσίαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει το απόγευμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

O 51χρονος ενεχυροδανειστής έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις. Πρώτη φορά συνελήφθη στις 14 Ιουλίου 2014 όταν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν αστυνομικοί σε δύο καταστήματα ιδιοκτησίας του διαπιστώθηκε πως αν και στο βιβλίο που τηρούσε η επιχείρηση υπήρχαν εγγραφές αντικειμένων αξίας άνω των 70.000 ευρώ, αυτά δεν βρέθηκαν και ο ίδιος αρνήθηκε να υποδείξει τους χώρους που φυλάσσονταν.

Ο γνωστός – από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις της επιχείρησης τους με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα – επιχειρηματίας εμφανίστηκε τη περίοδο της κρίσης παρακινώντας τους πολίτες να απευθυνθούν στους ειδικούς εκτιμητές συνεργάτες του για να αγοράσουν σε πολύ καλή τιμή τα κοσμήματα τους.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk