Την αιφνίδια απώλεια του εμπνευστή, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου της, Δημήτρη Μανωλόπουλου, ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία Πληροφορικής Space Hellas.

«O Δημήτρης Μανωλόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών το Σάββατο 3/11, αφήνοντας πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο ως δυναμικός επιχειρηματίας, όσο και ως εξαίρετος άνθρωπος, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος γεννήθηκε το 1944. Σπούδασε Electronic Engineering και είχε περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις και στις διεθνείς επιχειρήσεις. Το 1985 σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σταθμό της επαγγελματικής του πορείας, με την δημιουργία της Space Ηellas μιας ελληνικής εταιρείας με εξειδίκευση στα έργα της υψηλής τεχνολογίας. Η επιτυχημένη πορεία της Space Ηellas, από την ίδρυσή της το 1985 μέχρι σήμερα, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όραμα και το έργο του Δημήτρη Μανωλόπουλου, ώστε σήμερα να αποτελεί, έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς παρόχους της χώρας.

Η ευαισθησία και η αγάπη του προς την εταιρεία αποδεικνύεται και από την τελευταία του ομιλία προς το προσωπικό της, όπου είπε:

«Κοιτάζοντας τη Space Hellas  στα 32 χρόνια της, αισθάνομαι ευτυχισμένος. Δεν νομίζω πως κάποιος θα ζητούσε κάτι περισσότερο από την επαγγελματική του εξέλιξη. Ξεκινήσαμε δύσκολα και μόνο με ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, αλλά είχαμε τόση πίστη σε αυτό που κάναμε, που ήταν αδύνατον να μην πετύχουμε.

Η πολλή δουλειά, η αγάπη για αυτό που κάναμε και το πάθος να φτάσουμε αυτό που ονειρευόμασταν, είναι αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα και το οποίο καθόρισε την επιτυχία για τη συνέχεια. Μια επιτυχία στην οποία δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε από την αρχή, το μόνο που κάναμε ήταν να τη στηρίζουμε με πολλή δουλειά, επιμονή και τόλμη.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας πίστεψαν, στους συνεργάτες, αλλά και στους πελάτες που μας στηρίζουν χρόνια με την επιλογή τους και χάρη σε εκείνους, φτάσαμε ως εδώ και συνεχίζουμε».

Η επιτυχία της Space Ηellas δικαίωσε απόλυτα τον οραματιστή της και το 2013 ο Δημήτρης Μανωλόπουλος παρέδωσε την ηγεσία της εταιρείας στη νεότερη γενιά των στελεχών της με επικεφαλής τον γιο του Σπύρο Μανωλόπουλο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου».

Το ψήφισμα της εταιρείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Space Ηellas A.E. μετά την αναγγελία του αιφνιδίου θανάτου του Ιδρυτή και Επιτίμου Προέδρου της Δημήτρη Μανωλόπουλου, ομόφωνα αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση, ως ελάχιστη τιμή στον εμπνευστή, δημιουργό και ηγέτη της, τα εξής:

  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Να εκφράσει  τα συλλυπητήριά του στα μέλη της οικογένειάς του.
  • Να δημοσιευθεί ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
  • Να παραμείνει κλειστή η εταιρεία στις 6 Νοεμβρίου 2018, ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος.
  • Να διατεθεί ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Να παρασταθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην κηδεία του εκλιπόντος.