Βρυξέλλες: Ξεχάστε νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα παζάρια με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

Βρυξέλλες: Ξεχάστε νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα παζάρια με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών

Στον πάγο έχουν βάλει μέχρι τώρα οι δανειστές τα σχέδια της κυβέρνησης για μια νέα ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που χρωστούν στην Εφορία. «Ξεχάστε το» ήταν η πρώτη αντίδραση των δανειστών με το που μπήκε το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων.
Στις Βρυξέλλες δεν βλέπουν με καλό μάτι μια νέα ρύθμιση καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα παζάρια με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιδιώκοντας να τους πείσει να δεχθούν μια νέα ρύθμιση την οποία θέλει να εντάξει στις παροχές που ανοίγουν τον δρόμο προς τις κάλπες.
Στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος δηλώνει ότι έχει συσταθεί διυπουργική ομάδα εργασίας που επεξεργάζεται ρύθμιση οφειλών με απλοποιημένες διαδικασίες για όσους δεν μπορούν να ενταχθούν στον υπάρχοντα εξωδικαστικό μηχανισμό.
Το σχέδιο που επεξεργάζονται τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας αφορά μια νέα έκτακτη ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι αποκλείονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού, π.χ. όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους.
Η ρύθμιση κινείται στα πρότυπα του εξωδικαστικού. Ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να φθάνει τις 120, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ.
Θα προβλέπεται κούρεμα έως 85% στα πρόστιμα αλλά και κόφτης για όσους έχουν καταθέσεις και μεγάλη ακίνητη περιουσία, οι οποίοι θα εξαιρούνται από τη ρύθμιση. Σύμφωνα με το σχέδιο, απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση θα είναι η εξόφληση ή η ρύθμιση των τρεχουσών υποχρεώσεων, δηλαδή του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος, του ΦΠΑ, των ασφαλιστικών εισφορών.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr