«Η μαρτυρία ενός Αλβανού διακινητή κοκαΐνης στο Χαλάνδρι είχε οδηγήσει πριν από 10 χρόνια στην σύλληψή του, στο Νέο Ηράκλειο, για εμπορία ναρκωτικών -κυρίως κοκαΐνης και χασίς- του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα που έπεσε νεκρός την Κυριακή στην περιοχή Βουλιανάτες από σφαίρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.

Η έρευνα σε βάρος του είχε ξεκινήσει τότε, από τον εντοπισμό περίπου 40 γραμμαρίων κοκαΐνης στην κατοχή ενός νεαρού ημεδαπού στην περιοχή του Χαλανδρίου ο οποίος υπέδειξε στη συνέχεια τον Αλβανό διακινητή. Κι ο οποίος ακολούθως ανέφερε στους αστυνομικούς ότι προμηθευτής του κυκλώματος ήταν ο ομογενής που διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τη μητέρα του, στο Ν. Ηράκλειο. Στο κατάλυμά του, τότε, εκτός από ποσότητες ναρκωτικών είχε βρεθεί και ειδική ζυγαριά για τη μέτρηση τω ναρκωτικών κλπ.».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Βήμα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που είχε χειρισθεί με άλλα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής την υπόθεση σύλληψης του 35χρονου που έχασε την ζωή του υπό συνθήκες για τις οποίες έχει ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι στη ευρύτερη περιοχή που εκτυλίχθηκε το περιστατικό βρίσκονταν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ από υπηρεσίες της Ηπείρου, που παρίσταντο σε εκδηλώσεις ομογενών για την 28η Οκτωβρίου και οι οποίοι μετέφεραν προς κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και τη λεωφόρο Κατεχάκη τι περίπου συνέβη. Διαψεύδοντας αναφορές ότι ο 35χρονος την ώρα που πυροβολήθηκε ύψωσε ή ανέμιζε ελληνική σημαία ή οτιδήποτε σχετικό.

Αναφέρεται ότι ο 35χρονος εργαζόταν τα τελευταία χρόνια ως σιδηρουργός σε περιοχές της νοτίου Αλβανίας και ήταν συνεργάτης εκπροσώπου της ελληνικής ομογένειας σε τεχνικά έργα. Μεγάλο χρονικό διάστημα ζούσε στην Αθήνα αλλά και στα Ιωάννινα όπου είχε πολλούς φίλους .

Σε αναρτήσεις του στο Facebook υπήρχαν αναφορές σε υπογραφές παλαιότερων πρωτοκόλλων για «αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου». Επιπλέον είχε κολακευτικά σχόλια για τη δράση της ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου). Η ΜΑΒΗ ήταν μία παραστρατιωτική οργάνωση που έδρασε στη δεκαετία του ‘90 και η οποία ήταν υπεύθυνη για μία σειρά επιθέσεων σε Αλβανία και Ελλάδα. Μάλιστα η ΜΑΒΗ είχε προχωρήσει το 1994 στο αλβανικό στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στην Άνω Επισκοπή, όπου σκοτώθηκαν δύο Αλβανοί στρατιώτες,

Η ΜΑΒΗ θεωρείται συνέχεια της συνώνυμης οργάνωσης Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου (MABH) που ήταν εθνικιστική βραχύβια αντιστασιακή οργάνωση που έδρασε στον γεωγραφικό χώρο της βορείου Ηπείρου κατά την διάρκεια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής της Αλβανίας, την περίοδο 1941-1944. Εντύπωση προκαλεί ακόμη μια ανάρτηση, προ μερικών ημερών, του 35χρονου που σημείωνε «για ένα πράγμα να είναι σίγουροι. Η σκληροπυρηνική Νεολαία της Βορείου Ηπείρου δεν θα μείνει θεατής. Καλούνται όλοι Ελληνες τής Βορείου Ηπείρου την 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Ελλάς ή θάνατος».

Σε παλιότερη ανάρτησή του σημείωνε «λέω στους αδελφούς μου βορειοηπειρώτες, λίγη καρδιά, λίγο τσαγανό, Υπερήφανο εθνικό φρόνημα και λίγη θέληση ζητώ. Η ελευθερία Θέλει αρετή και τόλμη. Ζήσε μια φορά σαν λύκος, παρά μία ζωή σαν πρόβατο!».

Σημειώνεται ότι το δραματικό περιστατικό στην Αλβανία θυμίζει περιστατικά με ορισμένες ομοιότητες που υπήρξαν και σε ελληνικό έδαφος. Αρχικά με τον θάνατο από ελεύθερο σκοπευτή των ΕΚΑΜ στην περιοχή Παλαίστρα Φλώρινας ενός 28χρονου Αλβανού που είχε προχωρήσει τον Ιούλιο του 1999 σε λεωφορειοπειρατία. Τον Ιούλιο του 2013 είχε σκοτωθεί από σφαίρες των ΕΚΑΜ ο επικίνδυνος Αλβανός κακοποιός Μάριαν Κόλα που είχε προχωρήσει σε δολοφονικές επιθέσεις και ο οποίος συμμετείχε λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε αιματηρή απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων.