• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  Τη «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ θα ανεβάσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την εφετινή χειμερινή σεζόν, σε μια παράσταση που θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη και θα βασίζεται στο μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 2017.

  Τη «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ θα ανεβάσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την εφετινή χειμερινή σεζόν, σε μια παράσταση που θα σκηνοθετήσει η Νικαίτη Κοντούρη και θα βασίζεται στο μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 2017.
  nnn
  Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ – μαζί της ο Κρατερός Κατσούλης, που θα υποδυθεί τον νεαρό επισκέπτη στον οποίο και θα διηγηθεί τη ζωή της. Γιατί αυτή η γυναίκα, που όπως λέει «έχω πάει μέχρι και με τον Καρυωτάκη», έχει πολλά να πει. Με τον δικό της τρόπο…
  nnn
  Η παράσταση θα παίζεται Δευτέρα και Τρίτη, στην Κεντρική Σκηνή, ολοκληρώνοντας το ρεπερτόριο της πρώτης περιόδου που έχει ως μεγάλη της παραγωγή τον «Θείο Βάνια» του Αντον Τσέχοφ – από τις 22 Νοεμβρίου. Με τον Γιώργο Κιμούλη στη μετάφραση, στη σκηνοθεσία και στην ερμηνεία του επώνυμου ρόλου.
  nnn
  Στον θίασο οι Τάσος Νούσιας, Στέλλα Καζάζη, Γιώργος Ψυχογιός (αντί του Κώστα Γαλανάκη), Χριστίνα Κουτσουδάκη, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μαίρη Νάνου, Κώστας Κοράκης.
  nnn
  Μια διόρθωση από τον Περικλή Μουστάκη: Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του έργου «Μετά την πρόβα», που παίχθηκε στο θέατρο Κυκλάδων την περασμένη σεζόν, προέβη σε καταγγελία στο ΥΠΠΟ έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων, καθώς είχε λάβει λιγότερο από το 1/3 της συμφωνημένης, προφορικά, αμοιβής του. Το ποσό των 1.500 ευρώ που ανέφερε η Μπούκα την περασμένη εβδομάδα δεν είναι παρά αυτό που έχει απομείνει ως οφειλή του θεάτρου απέναντί του…
  nnn
  Ετσι, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.
  nnn
  Από τις παραστάσεις της Επιδαύρου που πρόσφατα πήγαν Ηρώδειο, ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου με τον Γιάννη Στάνκογλου είχε τη μεγαλύτερη αποδοχή. Ακολούθησαν οι «Αχαρνής» με τον Πέτρο Φιλιππίδη.
  nnn
  Ποιος είχε τη μικρότερη προσέλευση; Οι αριστοφανικοί «Βάτραχοι» με τον Λάκη Λαζόπουλο (στη φωτογραφία, ως Ευριπίδης) και τους Σοφία Φιλιππίδου, Αντώνη Καφετζόπουλο, Δημήτρη Πιατά. Υπολογίζεται ότι 1.200 άνθρωποι έκοψαν εισιτήριο, ενώ συνολικά οι θεατές δεν ξεπέρασαν τους 1.500, μαζί με τις προσκλήσεις, αφήνοντας κενό πάνω από τα 2/3 του κοίλου. Ως γνωστόν, το Ηρώδειο χωρά μέχρι και 5.000 θεατές.
  nnn
  Ο tempora, o mores… Για να θυμηθούμε λίγο τα λατινικά που κόβονται πια από τις πανελλαδικές εξετάσεις (ως άχρηστα;).

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk