• Ανοδικά κινήθηκε και τον Ιούλιο η πορεία της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία να αναφέρουν 9.843 ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Το συγκεκριμένο μέγεθος καταδεικνύει αύξηση κατά 9,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
  • Παρατείνεται η ισχύς του προγράμματος «Απόσυρση by Peugeot» που ισχύει για την απόκτηση όλων των ετοιμοπαράδοτων μοντέλων της γαλλικής εταιρείας, με σημαντικές εκπτώσεις για υποψήφιους αγοραστές που κατέχουν αυτοκίνητα χαμηλής ή και μηδενικής αξίας. Παράλληλα η Peugeot αναλαμβάνει τη διαδικασία απόσυρσης, μεταφοράς του παλιού οχήματος σε κέντρο ανακύκλωσης και της οριστικής διαγραφής του.
  • Παράλληλα με το εθνικό μουσικό φεστιβάλ της Γαλλίας παρουσιάστηκε η νέα συνεργασία της DS Automobiles με την εταιρεία Focal που ειδικεύεται στην κατασκευή hi-end συστημάτων ήχου. Η πρώτη υλοποίηση της συνεργασίας που είδαν οι επισκέπτες στο DS World του Παρισιού αφορούσε το σύστημα ήχου Focal Electra, το οποίο τοποθετείται αποκλειστικά στο DS 7 Crossback, διαθέτοντας 14 ηχεία περιμετρικά στον θάλαμο επιβατών.

  • Μετά τις μονάδες παραγωγής του Navara στην Ισπανία, στην Κίνα, στην Ταϊλάνδη και στο Μεξικό η Nissan έθεσε σε λειτουργία στην Αργεντινή και μια πέμπτη κατασκευαστική μονάδα, προκειμένου να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για το ελαφρύ επαγγελματικό της μοντέλο. Η επένδυση στη πόλη Κόρδοβα ανήλθε σε 600 εκατ. δολάρια και αναμένεται να δημιουργήσει έως και 3.000 θέσεις εργασίας με ικανότητα παραγωγής έως 70.000 οχημάτων ετησίως.

  • Εμπνευσμένη από τον Iron Man – τον γνωστό ήρωα των κόμικς της Marvel – είναι η έκδοση «Kona Iron Man Edition» του SUV της Hyundai που θα διατίθεται στην παγκόσμια αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ