• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  Φαίνεται πως περίμεναν καλύτερη υποδοχή οι θίασοι που βγήκαν περιοδεία μέσα στο καλοκαίρι. Τα πρώτα δείγματα, χωρίς να είναι απογοητευτικά, είναι συγκρατημένα. Κάτι σαν «ναι μεν, αλλά…».

  Φαίνεται πως περίμεναν καλύτερη υποδοχή οι θίασοι που βγήκαν περιοδεία μέσα στο καλοκαίρι. Τα πρώτα δείγματα, χωρίς να είναι απογοητευτικά, είναι συγκρατημένα. Κάτι σαν «ναι μεν, αλλά…».
  nnn
  Φταίνε οι βροχές; Φταίει το Mουντιάλ; Από βδομάδα ο καιρός φτιάχνει και απόψε η μπάλα τελειώνει. Από αύριο χωρίς δικαιολογίες.
  nnn
  «Αγαμέμνων» και «Χοηφόροι», στη Μεγάλη και στη Μικρή Επίδαυρο, την περασμένη εβδομάδα.   
  nnn
  Εντυπωσιακός ο κόσμος του Σαββάτου που γέμισε το θέατρο του Πολυκλείτου με σχεδόν 10.000 κόσμο. Την προηγουμένη, Παρασκευή 6 Ιουλίου, οι θεατές ήταν περίπου 4.500-5.000.
  nnn
  Εντυπωσιακή όμως και η αισθητική της παράστασης, με τις ξανθές κόμες των γυναικών αλλά και τις ερμηνείες του θιάσου που δεν διέθεταν καμία συνάφεια. Σαν να μην υπήρχε συνεκτικός ιστός.
  nnn
  Στις «Χοηφόρους», η ομάδα Vasistas παρουσίασε στη σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη μια πειραματικού τύπου εκδοχή του δεύτερου έργου της τριλογίας, με έμφαση στον ρυθμό, στην κίνηση και στους ήχους.
  nnn
  Η μετάφραση του Θανάση Βαλτινού λειτούργησε υπέρ της παράστασης, πράγμα που δεν ίσχυσε στην περίπτωση του «Αγαμέμνονα», όπου από το ρευστό, είναι αλήθεια, κείμενο του Γιώργου Μπλάνα δεν έλειπαν ευκολίες και λεκτικές ελαφράδες.
  nnn
  Επίδαυρος για παιδιά; Ναι, βέβαια.
  nnn
  Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται, δίπλα στο αρχαίο θέατρο, το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για μικρά παιδιά – στη φωτογραγία. Δεν είναι μόνο ότι έτσι έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να παρακολουθήσουν απερίσπαστοι την παράσταση, αλλά ότι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θέατρο για να γίνουν καλοί θεατές.
  nnn
  Στους χώρους του «Ξενία» Επιδαύρου για παιδιά από 4 ως 12 ετών και από τις 20.00 ως το τέλος της παράστασης.
  nnn
  «12 Αντι-μαθήματα για το θέατρο και την υποκριτική» θα παραδώσει μέσα στο καλοκαίρι, στο Θέατρο Τέχνης, ο Βασίλης Παπαβασιλείου σε ένα σεμινάριο αφιερωμένο στο έργο του Τσέχοφ – για ηθοποιούς μόνο. Αποστολή βιογραφικών ως αύριο (nikolmel@yahoo.com).
  nnn
  Ενας άνθρωπος, ένας καλλιτέχνης που έτσι κι αλλιώς διδάσκει – με τον λόγο και την παρουσία του στην καθημερινότητά μας.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk