• Αναζήτηση
 • στη μπούκα

  «Ζογγολόπουλος – Χουλιαράς: Μεσσάνα». Μια γλυπτική έκθεση για τον δημόσιο χώρο στην Αρχαία Μεσσήνη, την οποία επιμελείται η Ιρις Κρητικού, εγκαινιάζεται το προσεχές Σάββατο (φωτογραφία).

  «Ζογγολόπουλος – Χουλιαράς: Μεσσάνα». Μια γλυπτική έκθεση για τον δημόσιο χώρο στην Αρχαία Μεσσήνη, την οποία επιμελείται η Ιρις Κρητικού, εγκαινιάζεται το προσεχές Σάββατο (φωτογραφία).
  nnn
  Εντεκα γλυπτά του Γιώργου Ζογγολόπουλου «συνομιλούν» με έντεκα γλυπτά του Γιώργου Χουλιαρά, μεγάλης κλίμακας όλα, και μαζί επικοινωνούν με τον ίδιο τον τόπο που τα φιλοξενεί, την Αρχαία Μεσσήνη – της οποίας την αναστήλωση διηύθυνε ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.
  nnn

  Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Κώστας Μπερικόπουλος: υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, οι τρεις ηθοποιοί θα υποδυθούν τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ στην παράσταση που θα παιχθεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
  nnn
  Ενα ενδιαφέρον πείραμα, βασισμένο ουσιαστικά στην ιδέα του ίδιου του συγγραφέα που ήθελε για τους ρόλους της Κλερ, της Σολάνζ και της Μαντάμ τρεις άνδρες.
  nnn
  Δεν θα σκηνοθετήσει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, αλλά θα στεγαστεί στο θέατρο Τζένη Καρέζη τον προσεχή θεατρικό χειμώνα. Θα ανεβάσει το έργο «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στίβενς, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον.
  nnn
  Με τον Γιώργο Χρυσοστόμου στον ρόλο του πατέρα και τον Γιάννη Νιάρο στον ρόλο του γιου, του Κρίστοφερ, και τη Μαρία Καλλιμάνη.
  nnn
  Οι «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» πήραν μετάθεση για τον Οκτώβριο. Το έργο του Εντεν φον Χόρβατ, στην παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, επρόκειτο να ανέβει για λίγες παραστάσεις στο Υπόγειο.
  nnn
  Ο Νίκος Μαστοράκης δεν ήταν έτοιμος και έτσι η πρεμιέρα θα γίνει το φθινόπωρο, εναρκτήρια της σεζόν.
  nnn
  Και από την αρχή στο τέλος…
  nnn
  Ο Θωμάς Μοσχόπουλος θα κλείσει την προσεχή χειμερινή σεζόν 2018-2019 στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά με «Το γαϊτανάκι» του Σνίτσλερ και έναν ενδιαφέροντα θίασο, όπως άλλωστε το συνηθίζει.
  nnn
  «Σελήνη»: Η συγγραφέας Μαρίνα Πετροπούλου μετρά το 16ο μυθιστόρημά της (εκδόσεις Λιβάνη), συνεχίζοντας μια παράδοση στη γυναικεία γραφή. Οι ιστορίες της κυλούν μέσα στις σελίδες – άλλοτε τρέχουν κι άλλοτε σταματούν, για να πάρουν δύναμη και να συνεχίσουν. Με ή χωρίς φεγγάρι.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk