Εξαρθρώθηκε στο Μενίδι εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττική

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση «οικογενειακού χαρακτήρα», που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.
Ειδικότερα σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που υλοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε έξι οικίες στην περιοχή «Αγία Σωτήρα» Αχαρνών και συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα και συγκεκριμένα, 20 ηλικίας από 20 έως 56 ετών και ένας ανήλικος. Η επιχείρηση υλοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.).
Συγκατηγορούμενοι είναι ακόμη 15 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον 12 άτομα – χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Από την εξέλιξη των ερευνών διακριβώθηκε ότι, «πρόκειται για «οικογενειακού χαρακτήρα» εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικά δομημένη στο πρότυπο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεων τύπου «KAMORA», ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστηριοποιημένη στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής¬.
Αναφορικά με τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο των καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο.
Παράλληλα, «οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, βοηθούσαν να διατηρείται υψηλό επίπεδο συνοχής, διασύνδεσης και εμπιστοσύνης, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διακρίβωσης από τις αστυνομικές αρχές της παράνομης δράσης τους».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι εμπλεκόμενοι επιτελούσαν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των σκοπών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:
– προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών ουσιών την ημέρα,
– πραγματοποιούσαν τη διακίνηση από έξι συγκεκριμένες οικίες και εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε περισσότερες από 50 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών.
Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό ηρωίνης, 41 γραμμάρια κάνναβης, 128 ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά ακρίβειας και πολλά κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία αποδόθηκε στον κάτοχο της.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk