Οι πρώτες εικόνες από την έκθεση τεχνολογίας Computex 2017

Στα αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους και στον εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας και τεχνητής νοημοσύνης έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι κατασκευαστές επεξεργαστών όπως φανερώνουν οι πρώτες εικόνες από την 36η διοργάνωση της μεγάλης τεχνολογικής έκθεσης Computex στην Ταϊπέι της Ταϊβάν. Τα smartphone παύουν να είναι πλέον στο επίκεντρο κολοσσών της τεχνολογίας.

Στα αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους και στον εξοπλισμό για το Ίντερνετ των Πραγμάτων, την εικονική πραγματικότητα και την τεχνητή νοημοσύνη έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι κατασκευαστές επεξεργαστών, όπως φανερώνουν οι πρώτες εικόνες από την 36η διοργάνωση της μεγάλης τεχνολογικής έκθεσης Computex στην Ταϊπέι της Ταϊβάν. Τα smartphone παύουν να είναι πλέον στο επίκεντρο κολοσσών της τεχνολογίας.


Φέτος, η προσοχή τους στρέφεται από τα smartphone στο Ίντερνετ των Πραγμάτων, ένας όρος που αναφέρεται σε κάθε λογής πράγματα που μπορούν να αξιοποιήσουν ποικιλοτρόπως την πρόσβαση στο Ίντερνετ. Το 2017 είναι η χρονιά που οι κατασκευαστές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων παρουσιάζουν τις πρώτες υλοποιήσεις που θα υποστηρίξουν το όραμα του IoT, όταν πέρσι δεν είχαν κάτι να επιδείξουν.

Ενδεικτική της στροφής προς τα οχήματα χωρίς οδηγό, η παρουσίαση της Nvidia με μια νέα προηγμένη μονάδα επεξεργασίας γραφικών, τη Volta GPU, προϊόν επένδυσης 3 δισ. δολαρίων σε έρευνα και ανάπτυξη, όπως σημειώνει το Reuters. Η Volta GPU θα αξιοποιηθεί στα «έξυπνα» αυτοκίνητα της Tesla, η οποία έλαβε πρώτη φορά μέρος στην Computex επιδεικνύοντας δύο από τα οχήματά της. Παρεμπιπτόντως, η Nvidia ανήκει κατά ένα μέρος στον ιαπωνικό όμιλο SoftBank Group, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε το Vision Fund, από το οποίο θα επενδύει σε τεχνολογίες όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη, συγκεντρώνοντας για το σκοπό αυτό ήδη 93 δισ. δολάρια.

Ο ιαπωνικός κολοσσός έχει επίσης πλειοψηφικό μερίδιο στην ARM Holdings, την βρετανική εταιρεία, παρούσα στην Computex της χρονιάς. Η ARM εκτιμά ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό των τσιπ που θα διαθέσει διεθνώς την επόμενη πενταετία, στα 100 δισ. τσιπ από 50 δισ. την περίοδο 2013-2017.

Παρών στην Computex και η Foxconn, ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Apple. Οι επενδύσεις της προσανατολίζονται στην αυτοματοποίηση της διαλογής και της συσκευασίας στα εργοστάσιά της, τεχνολογία που στη συνέχεια θα διατεθεί κατόπιν άδειας και σε εργοστάσια τρίτων.


Μπορείτε να δείτε βίντεο παρουσιάσεων από τα προϊόντα στην Computex 2017 από το επίσημο κανάλι της έκθεσης στο YouTube.

  • Το ZenBook Flip S χαρακτηρίζεται ως το πιο λεπτό convertible στον κόσμο -έχει πάχος μόλις 10,9 χιλιοστά. Έχει οθόνη διαγωνίου 13,3», με υποστήριξη ανάλυσης 4K, ξεκλειδώνει με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πένα, ενώ βασίζεται σε Intel core i7.
  • Η Intel έκανε μια επίδειξη της ασύρματης τεχνολογίας WiGig για τις ασύρματες κάσκες εικονικής πραγματικότητας, επιδεικνύοντας επί σκηνής Computex 2017 ένα πρότυπο με την επωνυμία της HTC: το ΗTC Vive WiGig.
  • Στην Computex μπορεί κανείς να παίξει σκάκι με αντίπαλο ένα ρομπότ (ITRA Chess Robot). Το ρομπότ συνήθως κέρδιζε, σημειώνουν όσοι παρακολούθησαν.
  • Η Intel παρουσίασε τον Intel Core i9, έναν τόσο πανίσχυρο όσο και πανάκριβο επεξεργαστή με 18 πυρήνες, ικανούς για πολύ απαιτητικό multitasking.

H Computex 2017 διαρκεί έως τις 3 Ιουνίου 2017.

Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk