Συναντήσεις Ιερώνυμου με Γλέζο, μαθητές και ΟΚΑΝΑ

Αντιπροσωπεία του ΟΚΑΝΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Ευάγγελο Καφετζόπουλο, επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο ενημέρωσε για το δίκτυο πρόληψης του Οργανισμού και τη συμμετοχή της Εκκλησίας σε αυτό. Νωρίτερα, την πόρτα της Αρχιεπισκοπής πέρασαν μαθητές του Κολεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης, ενώ τον κύκλο των επισκέψεων στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών άνοιξε το πρωί ο Μανώλης Γλέζος.

Αντιπροσωπεία του ΟΚΑΝΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Ευάγγελο Καφετζόπουλο, επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο ενημέρωσε για το δίκτυο πρόληψης του Οργανισμού και τη συμμετοχή της Εκκλησίας σε αυτό.

«Βρήκαμε κατανόηση και συμπαράσταση στη βοήθεια που ζητάμε, ώστε να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Συζητήσαμε επίσης, για πιθανή συνεργασία και βοήθεια που μπορούμε να έχουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εξαρτημένων ανθρώπων» τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Καφετζόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι συζήτησαν για ένα θέμα που απασχολεί πολλές οικογένειες και επισήμανε ότι «βρήκαμε σημεία που μπορούμε να συνεργαστούμε και έχουμε τη θέληση».

Νωρίτερα, την πόρτα της Αρχιεπισκοπής πέρασαν μαθητές του Κολεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στην Αθήνα, εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να συνομιλήσουν για θέματα της επικαιρότητας και ζητήματα που τους απασχολούν.

«Καμαρώνουμε μαθητές και σχολεία που έχουν όρεξη και αγωνίζονται», ήταν το καλωσόρισμα του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος στους 59 μαθητές της Β’ Λυκείου, των οποίων άκουσε τις ανησυχίες και τους συμβούλευσε με ενδιαφέρον και αγάπη. Οι καθηγητές τους ευχαρίστησαν τον αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή, αλλά και για το σημαντικό, όπως είπαν, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε πως το έργο αυτό οφείλεται στη στήριξη όλου του λαού και υπογράμμισε πως «πρόκειται για βοήθεια από τον φτωχό νέο, τον φτωχό οικογενειάρχη. Η πυρκαγιά της αγάπης, άλλωστε, για να γίνει φλόγα χρειάζεται όλες τις σπίθες».

Αξιοσημείωτο είναι ότι τον κύκλο των επισκέψεων στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, άνοιξε το πρωί ο Μανόλης Γλέζος.

«Κάθε συνάντηση με τον κ. Γλέζο είναι ευχάριστη, διότι μπορεί κάποιος να συζητήσει μαζί του πάρα πολλά θέματα. Σήμερα μείναμε στις παρούσες καταστάσεις και στον ρόλο που μπορεί να έχει η Εκκλησία στα γενικότερα εθνικά θέματα», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι συζήτησαν σχετικά με τον ρόλο της Εκκλησίας για την υπεράσπιση της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk