Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Παραιτήθηκε ο Γ. Λεοντάρης από Πρόεδρος του Δ.Σ.

Μία ημέρα μετά την δημοσιεύση άρθρου του ΒΗΜΑΤΟΣ με τον τίτλο «Μπορντέλο» όπου επισημαίνονται δυσλειτουργίες στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και στο οποίο άρθρο αναφέρεται η παραίτηση τόσο του προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. κ. Γιάννη Λεοντάρη, όσο και δύο μελών, ο κ. Λεοντάρης, σήμερα, ενημέρωσε τη Διοίκηση και το προσωπικό του Ε.Κ.Κ. για την αποστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιστολής παραίτησης από τα καθήκοντά του.

Μία ημέρα μετά την δημοσιεύση άρθρου του ΒΗΜΑΤΟΣ με τον τίτλο «Μπορντέλο» όπου επισημαίνονται δυσλειτουργίες στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και στο οποίο άρθρο αναφέρεται η παραίτηση τόσο του προέδρου του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. κ. Γιάννη Λεοντάρη, όσο και δύο μελών, ο κ. Λεοντάρης, σήμερα, ενημέρωσε τη Διοίκηση και το προσωπικό του Ε.Κ.Κ. για την αποστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιστολής παραίτησης από τα καθήκοντά του.

Εδώ, όλη η επιστολή

«Θεωρώ προσωπική μου αποτυχία το ότι το όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων του Ε.Κ.Κ. στάθηκε σταθερά από τον πρώτο μήνα της θητείας μας απέναντι στην παρούσα Διοίκηση και όχι δίπλα της, ιδιαίτερα όταν με αποφάσεις μας έγινε φανερή η πρόθεσή μας να εφαρμόσουμε πλήρως το νόμο και να επιβάλουμε κανόνες ισονομίας για όλο το προσωπικό» αναφέρει ο κ. Λεοντάρης στην επιστολή του σχετικά με το ζήτημα της σύγκρουσης του Σ.Σ. με την Γενική Διευθύντρια του Ε.Κ.Κ.κυρία Ηλέκτρα Βενάκη.
Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. αναφέρεται σε πολλά ακόμα ζητήματα όπως στους κινδύνους που εγκυμονεί η εκχώρηση αρμοδιοτήτων του HELLENIC FILM COMMISSION στον νέο υπό ίδρυση φορέα (Ε.Κ.Ο.ΜΕ.), ή σε θέματα που αφορούν την προσέλκυση για πραγματοποίηση ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα.
Και καταλήγει: «Δυστυχώς, οι δυσλειτουργίες στις οποίες αναφέρθηκα ήδη, σε συνδυασμό με τις αυξημένες απαιτήσεις των ακαδημαικών μου καθηκόντων, τις καλλιτεχνικές μου υποχρεωσεις αλλά κυρίως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα πρόσφατα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας και έντονου στρες, δεν μου επιτρέπουν πλέον να είμαι συνεπής, αποτελεσματικός και χρήσιμος ως προς τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν στο Ε.Κ.Κ.»

ΥΠΠΟΑ: Θα διεκπεραιωθούν άμεσα οι εκκρεμότητες στο Κέντρο Κινηματογράφου

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει ότι «όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, είχαν ήδη δρομολογηθεί πριν την ανακοίνωση της παραίτησης του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιάννη Λεοντάρη, και την αποχώρηση του Τίμωνα Κουλμάση, μέλους του ΔΣ, λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο πρόγραμμα Eurimages».

Το υπουργείο σημειώνει ότι η επιθυμία του Γ. Λεοντάρη να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους είχε ήδη γνωστοποιηθεί στην υπουργό Λυδία Κονιόρδου, η οποία τον είχε καλέσει να παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριοθετηθούν οι αρμοδιότητες του ΔΣ και της γενικής διεύθυνσης του ΕΚΚ.

«Μετά από σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο, το Δ.Σ. και τη γενική διευθύντρια, διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ τους, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε απόφαση προηγούμενης διοίκησης του ΕΚΚ που παραχωρούσε αρμοδιότητες του ΔΣ στον εκάστοτε γενικό διευθυντή. Σε πρόσφατη συνάντησή της με το ΔΣ, η υπουργός ζήτησε να ανακληθεί η σχετική απόφαση προκειμένου να αποκατασταθεί η κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ ΔΣ και της γενικής διευθύντριας Ηλέκτρας Βενάκη, σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο ν.3905/2010 του ΕΚΚ» σημειώνει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο εκτιμά ότι «στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΚ θα συμβάλει η πρόσφατη επιλογή και πλήρωση των προβλεπόμενων από τον νόμο θέσεων διευθυντών: Ανάπτυξης και Παραγωγής (Βασίλης Κοσμόπουλος), Hellas Film (Κώστας Αϊβαλιώτης) και Hellenic Film Commission (Βένια Βέργου), καθώς και η επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής του Οικονομικού- Διοικητικού διευθυντή.»

Σημειώνεται, επίσης, ότι το ΕΚΚ συνεχίζει την επεξεργασία σχεδίου για το Film Commission, και σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει συναντήσεις με τα συναρμόδια υπουργεία.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι στα μέσα της εβδομάδας θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΕΚΚ με τον αντιπρόεδρο Κώστα Τερζή και τα εναπομείναντα μέλη, «ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα οι τρέχουσες εκκρεμότητες και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξέλιξη της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.»

Το υπουργείο Πολιτισμού σημειώνει ότι «θα διορίσει άμεσα τα μέλη που υπολείπονται για τη συγκρότηση της ολομέλειας του ΔΣ, και ήδη λαμβάνει κάθε αναγκαία πρόνοια που θα επιτρέψει στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να επιτελέσει με σταθερότητα τον κεντρικό του ρόλο για την ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κινηματογραφίας.»


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk