Οι συνεπείς και άξιοι πολίτες είναι αυτοί που αναλαμβάνουν πάντα τις ευθύνες που τους αναλογούν, είναι αυτοί που πληρώνουν στο ακέραιο το κόστος των επιλογών και των πράξεων τους και δεν στέλνουν τους λογαριασμούς τους να τους πληρώσουν οι άλλοι.
Μιλώ για εμάς που από επιλογή δεν λαδωνόμαστε και δεν λαδώνουμε, που πληρώνουμε ανελλιπώς τους φόρους μας, τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τα δάνειά μας δηλαδή για τους συνεπείς «βλάκες» πολίτες αυτής της χώρας, αναμένοντας, μάταια, για χρόνια την στοιχειώδη και αναλογική ανταπόδοση του κράτους.
Μιλώ για εμάς που πιστεύουμε ότι χωρίς να αποδίδεται δικαιοσύνη εντός ενός ορισμένου Ευρωπαϊκού μέσου χρόνου και οι αποφάσεις να εφαρμόζονται ανεξαιρέτως , δεν υπάρχει Δημοκρατία, Ισονομία και Σύνταγμα.
Μιλώ για την διαφθορά και την γραφειοκρατία σε όλο τον δημόσιο τομέα όπως την ορίζει ο Λέανδρος Ρακιντζής σε όλες τις εκθέσεις του. Ο ίδιος αποτιμά δημόσια το κόστος τους σε 30 δισ Ευρώ ανά έτος τα τελευταία 11 χρόνια. Εμείς παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τον δημόσιο θεσμικό ελεγκτή να ανακοινώνει το συγκεντρωμένο και διαχρονικό μέγεθος της σαπίλας, περιμένοντας με Ιώβεια υπομονή και ανείπωτο θυμό την ώρα που οι επίορκοι θα πληρώσουν το τίμημα των πράξεών τους και επιτέλους η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα δράσει αυτεπαγγέλτως.
Μιλώ για εμάς που ανεχτήκαμε σιωπηλά και δουλεύοντας νυχθημερόν, σε μια οικονομία κατ όνομα «ελεύθερης αγοράς», να βλέπουμε στρατιές διορισμένων και διεφθαρμένων τυράννων σε αγαστή συνεργασία με βολεμένες συντεχνίες να »μεγαλουργούν» με την υποστήριξη των κατ επίφαση ιδεολόγων της ελεύθερης οικονομίας (Οι όροι «γρηγορόσημο» και «νταβαντζήδες» είναι, μεταξύ άλλων, δημόσιες αναφορές των Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή).
Μιλώ για εμάς που δεν θα γίνουμε αναγκαστικοί οικονομικοί μετανάστες διωγμένοι από την χώρα μας προκειμένου να συντηρούνται κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» , επιχειρήσεις ζόμπι και υμέτερη επιχειρηματική πελατεία και που γνωρίζουμε ότι το μέγεθος της παραοικονομίας και των αδήλωτων εισοδημάτων ξεπερνά συστηματικά τα τελευταία 30 χρόνια το 30% του Α.Ε.Π.
Μιλώ για εμάς που βλέπουμε και ζούμε καθημερινά μια δράκα αχρείων να καταστρέφουν και να ρημάζουν τις τελευταίες δημιουργικές δυνάμεις του τόπου στο όνομα μιας ανύπαρκτης ταξικής σύγκρουσης για τον εαυτό τους και της «οικοδόμησης» ενός σοσιαλισμού της μαύρης οικονομίας. Όπως ακριβώς καίνε και ρημάζουν ανενόχλητοι, οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι τρομοκράτες στην επαρχία του Εξαρχειστάν σε συνδυασμό με δολοφονικές ενέργειες μαύρων φασιστών υλοποιούν έναν νέο ακήρυχτο εμφύλιο τα τελευταία 8 χρόνια.
Μιλώ για όλους εμάς που έχουμε υποστεί την χλεύη Ελλήνων και Διεθνών γραφειοκρατών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που οι αποτυχίες τους η/και οι αθέμιτες πρακτικές τους επιβραβεύονται με την διατήρηση προνομίων, bonus και των παχυλών αμοιβών τους αντί να εισπράττουν την απόλυσή τους χωρίς την παραμικρή αποζημίωση.
Ποιοι πολιτικοί φορείς και κόμματα πράγματι στοχεύουν στην δημιουργία μιας διεθνώς ανταγωνιστικής αστικής δημοκρατίας και στην λειτουργία ενός δημοκρατικού καπιταλισμού; Ποιοι θα καταργήσουν τις ρουσφετολογικές ψήφους αντιπαροχής και ποιοί πράγματι επιθυμούν μια νέα συμμαχία άξιων πολιτών για μια άξια χώρα.
Το μέλλον ανήκει σε όσους αναλάβουν τις προσωπικές ευθύνες τους με τη δέσμευση ότι σε όποια θέση κι αν βρεθούν και δεν υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους σε ετήσια βάση θα παραιτούνται.
ΥΓ. »Οι πραγματικοί ήρωες είναι αυτοί που κάνουν σωστά την δουλειά τους» από δηλώσεις του Αμερικανού Clint Eastwood για την τελευταία του κινηματογραφική ταινία «Sully» εμπνευσμένη από την πραγματική ιστορία του πιλότου Chesley Sullenberger.