Ανακάμπτει ελαφρώς η επιχειρηματικότητα στην ευρωζώνη

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης επεκτάθηκε με ρυθμό ελαφρώς ταχύτερο από το αναμενόμενο τον προηγούμενο μήνα, με την οικονομική ένωση να έχει μέχρι στιγμής απορροφήσει τους κραδασμούς από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης επεκτάθηκε με ρυθμό ελαφρώς ταχύτερο από το αναμενόμενο τον προηγούμενο μήνα, με την οικονομική ένωση να έχει μέχρι στιγμής απορροφήσει τους κραδασμούς από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, σύμφωνα με σχετική έρευνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Η αύξηση αυτή, που συνοδεύθηκε και από τη μεγαλύτερη αύξηση της απασχόλησης στην ευρωζώνη από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οφείλεται κυρίως στις θετικές επιδόσεις της Γερμανίας, που υπερσκέλισαν την στασιμότητα της Γαλλίας και τους βραδύς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Αντίθετα με την επιχειρηματική ανάπτυξη στην ευρωζώνη, σχετική έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι η οικονομία της συρρικνώνεται με τον μεγαλύτερο ρυθμό από την εποχή της οικονομικής κρίσης μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Ο δείκτης προμηθειών PMI της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 53,2 μονάδες τον Ιούλιο, υψηλότερα από την προκαταρτική εκτίμηση για 52,9 και πάνω από το 53,1 του Ιουνίου αντίστοιχα.

Ο τομέας των υπηρεσιών ενισχύθηκε σε σχέση με τον Ιούνιο και ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου αναμένουν περαιτέρω βελτίωση αυτό το μήνα είναι ότι αύξησαν το προσωπικό τους με τον ταχύτερο ρυθμό από τις αρχές του 2008.

Σε ανάλογο κλίμα, άλλη έκθεση της Eurostat έδειξε πως οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν σταθερές τον Ιούνιο σε όλη την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk