Πρεμιέρα για την Intercontinental AEEAΠ στο ΧΑ

Σε μία δύσκολη για το χρηματιστήριο συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες 3,15% έκανε ντεμπούτο η μετοχή της εταιρείας επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων της οικογένειας Χαλικιά.

Σε μία δύσκολη για το χρηματιστήριο συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες 3,15% έκανε ντεμπούτο η μετοχή της εταιρείας επενδύσεων στην ακίνητη περιουσία Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, συμφερόντων της οικογένειας Χαλικιά.
Η εταιρεία πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία που εισάγεται στο Χρηματιστήριο μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης και ήταν η πρώτη εισαγωγή μετά το 2014 και την Ανεμος ΕΛ.ΤΕΧ.
Σε ειδική εκδήλωση στο χρηματιστήριο ο κ. Παναγιώτης Αριστείδης Χαλικιάς, πρόεδρος της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π., κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών δηλώνωντας: «Δεν αναμέναμε να είμαστε οι μεγαλύτεροι, αλλά σχεδιάζαμε να είμαστε οι καλύτεροι. Σήμερα η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη μεγαλύτερη ετήσια απόδοση από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα».
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε: «Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή μετά από δύο χρόνια, που αξιοποιεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την επίτευξη της απαιτούμενης διασποράς μέσω βιβλίου προσφορών Ιδιωτικής Τοποθέτησης συμβατού με τη διεθνή πρακτική. Σε ένα διεθνές και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π., ευχόμενοι η προσπάθειά της να αποτελέσει πρόδρομο για περαιτέρω αξιοποίηση του κυρίου ρόλου της χρηματιστηριακής αγοράς, αυτού της άντλησης κεφαλαίων από εταιρείες κάθε μεγέθους».
Η εταιρεία διέθεσε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 2.265.000 μετοχές με τιμή διάθεσης τα 5,52 ευρώ και συγκέντρωσε κεφάλαια 14,49 εκατ. ευρώ.

Στο χρηματιστήριο εισήχθησαν 10.500.000 μετοχές με διασπορά 25% και τιμή εκκίνησης τα 5,52 ευρώ. Στην πρεμιέρα η μετοχή με 8 πράξεις και 1.470 τεμάχια έκλεισε με άνοδο 4,71% στα 5,78 ευρώ. Σημειώνεται ότι, κατά την ημερομηνία πιστοποίησης της αύξησης κεφαλαίου (12.07.2015), η εσωτερική αξία (NAV) ανά μετοχή της εταιρείας ήταν σε 5,98 ευρώ.
Το 2015 η εταιρεία πραγματοποιησε κέρδη μετά από φόρους 8,1 εκατ ευρώ.
Στο τέλος του 2015 διέθετε συνολικά 17 ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ως τραπεζικά καταστήματα και γραφειακοί χώροι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk