στη μπούκα

«Top Girls»: το έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ σε σκηνοθεσία του Αλέξη Ρίγλη (Φεστιβάλ Αθηνών 23 και 24 Ιουλίου) επανέφερε ένα διαχρονικό και, απ’ ό,τι φαίνεται, άλυτο θέμα, επί σκηνής…

«Top Girls»: το έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ σε σκηνοθεσία του Αλέξη Ρίγλη (Φεστιβάλ Αθηνών 23 και 24 Ιουλίου) επανέφερε ένα διαχρονικό και, απ’ ό,τι φαίνεται, άλυτο θέμα, επί σκηνής…
nnn
Γραμμένο το 1982 από τη βρετανίδα συγγραφέα (Caryl Churchill, 1938) έγινε γρήγορα φεμινιστικό σύμβολο. Και όχι άδικα. Το δίλημμα γυναίκα καριέρας ή γυναίκα νοικοκυρά παραμένει επίκαιρο διεθνώς, καλυμμένο ενδεχομένως με άλλο όνομα ή ψευδώνυμο.
nnn
Στην παράσταση, με τον αμιγώς γυναικείο θίασο, η Θεοδώρα Τζήμου και η Μαρία Κεχαγιόγλου ερμήνευσαν έξοχα τις δύο αδελφές (που ουσιαστικά εκφράζουν απτά το δίλημμα).
nnn
Στον θίασο και δύο νέα κορίτσια, δύο νέες ηθοποιοί, η Γεωργιάννα Νταλάρα και η Αμαλία Αρσένη, ξεχώρισαν με τη φρέσκια ερμηνευτική τους ματιά.
nnn
Τι σύμπτωση!
nnn
Οταν το «Top Girls» είχε πρωτοανέβει στην Αθήνα, το 1983, από τη Μαριέττα Ριάλδη στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου με τον τίτλο «Πετυχημένες γυναίκες», δύο από τις ηθοποιούς εκείνου του θιάσου ήταν η Κίττυ Αρσένη και η Νόρα Κατσέλη – θείες και οι δύο της 25χρονης Αμαλίας Αρσένη…
nnn
Αν και έργα της Κάριλ Τσέρτσιλ παίζονται στις αθηναϊκές σκηνές, ουσιαστικά το σύγχρονο ελληνικό κοινό την ανακάλυψε μαζί με το «Σκράικερ»: στο θέατρο Πόρτα, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (1999-2000).
nnn
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: η Κλυταιμνήστρα στην «Ορέστεια» του Γιάννη Χουβαρδά για άλλη μία φορά με την παρουσία, την έκφραση και την ερμηνεία της καθηλώνει τον θεατή, αναδεικνύοντας το μέγεθός της – στη φωτογραφία, μετά το διπλό φονικό.
nnn
Συνεπής και ολοκληρωμένη, ανατρεπτική και γοητευτική, αυτή η «Ορέστεια» έχει πολύ ενδιαφέρον. Ακόμη κι αν διαφωνήσεις μαζί της (στο Ηρώδειο, στις 7 Σεπτεμβρίου).
nnn
Καλορίζικο: το Λύκειον Επιδαύρου που μόλις χθες το πρωί παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017.
nnn
Αυτός ο νέος θεσμός, για φοιτητές δραματικών σχολών, θα πάρει τη μορφή Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος και θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου και άλλους τοπικούς φορείς.
nnn
Οχι απλώς χρήσιμο… Απαραίτητο. Και ας έχουμε ήδη αργήσει να ασχοληθούμε οργανωμένα και σοβαρά με το αρχαίο δράμα, ξεκινώντας από τον Χορό.
nnn
Η «Μπούκα» πάει διακοπές τον ζεστό μήνα Αύγουστο.
nnn
Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk