Την Παρασκευή 22 Ιουλίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλά στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου με τον Αργύρη Παπαστάθη, για τις εξελίξεις στην Τουρκία και το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών. {{{ audio1 }}}

Για την κατάσταση στην Τουρκία

«Το θέμα είναι ότι η κατάσταση στη γείτονα χώρα, δεν είναι ομαλή… Η δική μου γνώμη, είναι ότι η απάντηση σε τέτοιες απόπειρες είναι περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Όταν στο σπίτι του γείτονά σου, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, παίρνε και συ τα μέτρα σου».

Για το θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών

«Θα πρέπει να ισχύσει το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο. Έχει ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δίκη που αφορά την είσοδο στη χώρα, ξεκινά τώρα η διαδικασία του πολιτικού ασύλου. Το διεθνές και το εσωτερικό μας δίκαιο λοιπόν, προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες είναι και με έναν τρόπο ορισμένες σχετικά με την χρονική τους διάρκεια. Βεβαίως δεν μπορεί κανείς ποτέ, ούτε να πιέσει τη δικαστική εξουσία, να τα κάνει μέσα σε συγκεκριμένα όρια, πρέπει να τα κάνει μέσα στα όρια που θέτει η ίδια και το δίκαιο».