Η Ελλάδα του Γιάννη Αποστολάκη

Η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας είναι ο στόχος του φεστιβάλ γαστρονομίας που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο Porto Carras Grand Resort της Σιθωνίας. Στο Greek Gastronomy Festival συμμετέχουν βραβευμένοι έλληνες σεφ και ανάμεσά τους ο Πατήρ Επιφάνιος που θα μυήσει τους καλεσμένους στη μοναστηριακή κουζίνα. Τα μαγειρέματα του φεστιβάλ πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στο Tsipouraki Restaurant που βρίσκεται στη βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, Porto Carras Μαρίνα, και αύριο 22 Ιουλίου, καλεσμένος σεφ είναι ο Γιάννης Αποστολάκης.

To ελληνικό μενού του Γιάννη Αποστολάκη περιλαμβάνει: για πρώτο πιάτο, σαρμάδες με γαρίδα, πλιγούρι και αστεροειδή γλυκάνισο, για δεύτερο πιάτο, σαλάτα ρεβιθιών με χταπόδι, λουκάνικο και πιπεριά Φλωρίνης, για τρίτο πιάτο, τηγανιά θαλασσινών με πράσο, όστρακα και καλαμάρι και για τέταρτο, χορτόπιτα με λαβράκι και αβγολέμονο, συνοδεία εκλεκτού οίνου Domaine Porto Carras. Για το τέλος, το επιδόρπιο είναι κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα ροδάκινο και μπισκότο κανέλας. Το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ / άτομο.

Δείτε το υπόλοιπο πρόγραμμα εδώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk