Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει λόγος για σύγκληση Eurogroup λόγω Βρετανίας

Η Ευρώπη δεν βρίσκεται σε πανικό, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Πιστός στην γραμμή που τήρησε από την αρχή για ψυχραιμία και αποφυγή καλλιέργειας πανικού μετά τη ψήφο υπέρ του Brexit στη Βρετανία, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είπε πως δεν υπάρχει λόγος για να συγκαλέσει συντάντηση του Σώματος μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

«Η περίοδος αβεβαιότητας θα πρέπει να διαρκέσει όσο το δυνατό λιγότερο» τόνισε ο Ντάισελμπλουμ, συμπληρώνοντας πάντως πως εναπόκειται στους Βρετανούς να αποφασίσουν πότε θα υποβάλουν επίσημα αίτηση αποχώρησης από την ΕΕ.

«Οι Βρετανοί θα πρέπει οι ίδιοι να εκκινήσουν τη διαδικασία, αλλά η περίοδος αβεβαιότητας πρέπει να παραμείνει όσο τον δυνατόν πιο σύντομη», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Ερωτηθείς εάν μια ανεξάρτητη Σκοτία θα έχει τη δυνατότητα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντηση ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες.

Η Ευρώπη δεν βρίσκεται σε πανικό, δήλωσε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

Πρόσθεσε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να διασφαλιστεί ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με «ελεγχόμενο τρόπο».

Προτεραιότητα είναι η σταθερότητα προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η οικονομική ανάκαμψη και να διατηρηθεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη .

«Οι Βρετανοί επέλεξαν την αστάθεια, εμείς στην ΕΕ πρέπει να κάνουμε μια άλλη επιλογή», τόνισε, συμπληρώνοντας πως το μάθημα του Brexit είναι πως η Ευρώπη πρέπει να επικεντρωθεί στο να κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Η ατζέντα του Eurogroup δεν θα αλλάξει, δήλωσε ο Ντεϊσελμπλούμ, θα εργαστούμε για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk