Περισσότεροι από 50% των επενδυτών σε ακίνητα σκοπεύουν να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα, όπως με τίτλο «Παγκόσμιες Επενδυτικές Προοπτικές 2016» εστιάζοντας και στην αγορά της Ελλάδας.

Ειδικότερα, περισσότεροι από τους 600 επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα της Colliers, συγκεκριμένα οι περισσότεροι από τους μισούς (52%), θα αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας το 2016, ενώ μόνο ένα 11% σχεδιάζει να τις μειώσει. Επομένως οι επενδύσεις στον κλάδο της ακίνητης περιουσίας βρίσκονται σε καλό δρόμο για τη συνέχιση της ανάπτυξης του κατά το 2016, με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα σε ανοδική τάση, ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες κεντρικές αγορές της Ευρώπης αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Οσον αφορά την Ελλάδα «Αισθανόμαστε συντηρητικά αισιόδοξοι για το 2016. Παρά την αναταραχή που πέρασε η αγορά, πολλοί διεθνείς επενδυτές παραμένουν απτόητοι και έτοιμοι να επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, με όλους τους πιθανούς εμπλεκόμενους κινδύνους», σχολίασε η Ana Vukovic, Διευθύνων Σύμβουλος σε Ελλάδα και Σερβία της Colliers International.