Ρε, εσύ ο Τσίπρας είναι κανονικός άνθρωπος!

Ηταν σίγουρα η πρώτη φορά που τα παιδιά της χορωδίας από τους Αγίους Σαράντα έμπαιναν

Ηταν σίγουρα η πρώτη φορά που τα παιδιά της χορωδίας από τους Αγίους Σαράντα έμπαιναν σε πρωθυπουργικό γραφείο. Και βεβαίως η πρώτη φορά που αντίκριζαν μπροστά τους έναν Πρωθυπουργό και μάλιστα έτοιμο να ακούσει απ΄αυτούς τα κάλαντα. Εμειναν ορισμένα αποσβολωμένα, δύο μάλιστα με το στόμα ανοικτό και δεν μπόρεσαν καν να ψάλλουν τα κάλαντα, όπως έλεγε ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής που τα συνόδευε. Τόσο μεγάλο, ήταν άραγε το δέος τους που αντίκριζαν τον Αλ. Τσίπρα; Αν και εδώ που τα λέμε ο κ. Τσίπρας επιχείρησε με δωράκια (γούρια και κούπες) να σπάσει τον πάγο, να συνομιλήσει μαζί τους, να τους ακούσει. Και όταν έγινε αυτό και ο Πρωθυπουργός με τα πιτσιρίκια ήρθαν πιο κοντά, ένας απ΄αυτούς σπρώχνει με το χέρι του τον διπλανό του και του λέει (κάπως συνωμοτικά): «Ρε, εσύ, τούτος είναι ένας κανονικός άνθρωπος». Δεν θέλω καν να φανταστώ τι τους έλεγαν (εάν τους έλεγαν) για τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τι εικόνα είχαν τα πιτσιρίκια σχηματίσει.
Καντάδες και αρέκια
Για τις φωνητικές ικανότητες του υφυπουργού του Στ. Κοντονή δεν έχει σχηματίσει, όπως αποδείχθηκε, καλή γνώμη ο κ. Τσίπρας. Και ξέρετε γιατί; Επειδή ο κ. Κοντονής επέμεινε να φέρει στο Μέγαρο Μαξίμου τους Τραγουδιστές τση Ζάκυνθος» για να πουν τα κάλαντα, ώστε να πλημμυρίσει το πρωθυπουργικό γραφείο με κάλαντα και αρέκια. Ειδικά για την αρέκια, έδειξε επιμονή ο υφυπουργός, εξηγώντας στον Πρωθυπουργό ότι η ονομασία της προέρχεται από το ιταλικό a’orecchio (με το αυτί).Θα τραγουδήσουν, είπε υπέροχα, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Ετσι ήρθαν οι Ζακυνθινοί με τις κιθάρες τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Και όντως εντυπωσίασαν με τις φωνές τους. Αλλά υπήρξαν και ορισμένα αποκαλυπτήρια: Πρώτον ο υπεύθυνος της χορωδίας Ιάκωβος Κονιτόπουλος είναι φίλος και συμμαθητής του κ. Κοντονή. Δεύτερον όταν ο Πρωθυπουργός ρώτησε γιατί ο κ. Κοντονής δεν τραγουδά μαζί τους, με μια φωνή οι Ζακυνθινοί του είπαν ότι «ποτέ δεν έχει τραγουδήσει, επειδή είναι φάλτσος», πράγμα που παραδέχθηκε και ο υφυπουργός. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν το άφησε να πέσει κάτω: «Είναι φάλτσος και παναθηναϊκός. Δεν πρόκειται ποτέ να πάρετε ποτέ πρωτάθλημα…».
***
Τώρα πιθανόν να πείτε τι σχέση ο Παναθηναϊκός με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τούτες τις ημέρες. Ρώτησα ευθέως τον κ. Κοντονή για το μόνο που έκανε λόγο είναι για την πολιτικό- ποδοσφαιρική συγκυρία: «Εχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Παναθηναϊκό, έχουμε Πρωθυπουργό Παναθηναϊκό και υφυπουργό Αθλητισμού Παναθηναϊκό…». Αλλά όπως είπε ποτέ ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός του ανέφερε οτιδήποτε για την ομάδα του. Μόνον ότι δεν παίρνει πρωτάθλημα.
***
Με το πρωτάθλημα πιθανόν να μην έχει σχέση ο κ. Τσίπρας. Αλλά πρώτη φορά πρωτοχρονιά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός θέλησε να πιάσει κουβέντα με τους δημοσιογράφους χαρακτηρίζοντας κρίσιμο μήνα τον Φεβρουάριο. Είπε μάλιστα ότι το ασφαλιστικό είναι μια αναγκαία μεταρρύθμιση, γιατί χωρίς αυτή τη μεταρρύθμιση σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις. Οσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις τόνισε πως προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να καλύψει το σύνολο των συντάξεων και να επικρατήσουν κριτήρια δικαιοσύνης.
Πρωτοχρονιά στον Παρνασσό
Είχε διακόψει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο φημισμένο σερβικό χιονοδρομικό κέντρο Κοπαόνικ ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής λόγω του θανάτου της θείας του Αθηνάς. Τα χιόνια όμως τραβούν τον κ. Καραμανλή. Οχι τόσο τον ίδιο, όσο τα παιδιά του, γιατί έμαθα ότι στη Σερβία δεν έκανε καθόλου σκι, απλώς βόλτες στο χιονοδρομικό κέντρο. Την πρωτοχρονιά έχει προγραμματίσει να πάει οικογενειακώς στον Παρνασσό, όχι για πολλές ημέρες για καμία- δύο.

Το ΠαΣοΚ πλησιάζει και πάλι του νέους

Χριστουγεννιάτικα, ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ Ι. Μανιάτης σκέφτηκε τη νεολαία, η οποία το τελευταίο διάστημα είχε απομακρυνθεί από το ΠαΣοΚ. Κάλεσε λοιπόν περίπου 60 νέους από το Αργος Και το Ναύπλιο για μια ανοιχτή συζήτηση χωρίς ατζέντα. Και ήρθαν πολύ περισσότεροι και τα θέματα που συζήτησαν ήταν η ανεργία, η παιδεία, το προσφυγικό και βεβαίως τα ευρωπαϊκά. Να σκεφτείτε ότι στη συζήτηση συμμετείχαν όχι μόνον φοιτητές, αλλά και νέου που εργάζονταν στο εξωτερικό, όπως ένας που δουλεύει σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου στο Βόρεια Θάλασσα.

Και νέα από τον Κουβέλη
Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς του Φ. Κουβέλη θα εκλέξει στις 23 Ιανουαρίου νέους αντιπροσώπους σε πανελλαδική σύσκεψη, καθώς έφτασαν τα 1.500 ενεργά μέλη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk