Ο ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Κ. Καραμανλής (φωτογραφία), ψήφισε μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα στις εσωκομματικές εκλογές, δεν έκανε, όπως το συνηθίζει, δήλωση (ούτε έγιναν δηλώσεις από το λεγόμενο «περιβάλλον» του) και εν συνεχεία πήρε όλη την οικογένειά του και αναχώρησε για το εξωτερικό. Εκλογές εκλογές, αλλά διακοπές διακοπές. Μου λένε ότι τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα τις περάσει στην Ιταλία. Ο άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο Αντ. Σαμαράς, πήγε και αυτός μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία να ψηφίσει, πλην όμως η Εφορευτική Επιτροπή δεν έβρισκε ότι ήταν γραμμένος στο… κόμμα. Μάλλον πρόκειται περί λάθους ή παράλειψης, γιατί αν τον είχαν διαγράψει θα το είχαμε μάθει. Αναγκάστηκε λοιπόν να συμπληρώσει (κυριολεκτικά στο πόδι) αίτηση επανεγγραφής στο κόμμα. Μόνο έτσι είχε δικαίωμα να ψηφίσει. Το θέμα είναι τι ψήφισε. Ο ίδιος δεν λέει, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έδωσε γραμμή σε κανέναν από τους «δικούς» του. «Στη Μεσσηνία, στην εκλογική μου περιφέρεια, ήρθε πρώτος ο Μεϊμαράκης» ακούστηκε να λέει, για να συμπληρώσει: «Δεν ασχολήθηκα και ούτε στον δεύτερο γύρο θα ασχοληθώ».
nnn
Αυτή που πανηγύριζε για τις εσωκομματικές εκλογές ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Δεν πανηγύριζε ούτε για την πρωτιά του Ευ. Μεϊμαράκη ούτε επειδή πέρασε στον δεύτερο γύρο ο αδελφός της Κυρ. Μητσοτάκης. Πανηγύριζε για τη συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όπως έλεγε. Και μάλιστα έβαζε στοίχημα ότι σε κανέναν μήνα η ΝΔ με νέο αρχηγό θα προηγείται τουλάχιστον πέντε ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο επειδή η μεγάλη συμμετοχή εκλαμβάνεται ως ξέσπασμα του κόσμου εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Θα σημειώσω ωστόσο ότι υπήρξαν και στελέχη (από τους χαμένους των εσωκομματικών εκλογών) που είδαν τη συμμετοχή του κόσμου όχι πολύ… μεγάλη. Ολοι αυτοί συνέκριναν την προσέλευση του κόσμου με την προηγούμενη συμμετοχή για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη ΝΔ. Τότε είχαν καταμετρηθεί περί τους 700.000 ψηφοφόρους. Υπάρχει όμως και αντίλογος: ότι τότε που ψήφισαν αρχηγό 700.000 άτομα η ΝΔ είχε πάνω από 2 εκατ. ψηφοφόρους ενώ ως πρόσφατα της έφευγε κόσμος (αυτά έλεγαν, σας το μεταφέρω και αμαρτίαν ουκ έχω).
nnn
Το άλλο ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα κάνουν οι δύο μεγάλοι χαμένοι των εκλογών. Ο μεν Αδωνις Γεωργιάδης μάλλον τείνει στο να στηρίξει τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο Απ. Τζιτζικώστας; Ο ίδιος δεν λέει, οι πιστοί συνεργάτες του όμως (δηλαδή, ο Μάκης Βορίδης και η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου) λένε ότι θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν. «Εχουμε ακόμα καιρό» είπαν, αν και η κυρία Ασημακοπούλου ως την τελευταία στιγμή δεν πίστευε ότι αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο ο κ. Τζιτζικώστας. «Αν δεν δω επίσημα αποτελέσματα, δεν γνωρίζω τίποτα» έλεγε ως το βράδυ της Δευτέρας. Ο κ. Βορίδης ήταν όμως πιο μπροστά. Οταν ρωτήθηκε γιατί έχασε ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε: «Προφανώς δεν εξετιμήθη το πολιτικό του εκτόπισμα από το εκλογικό σώμα».
Ο καθηγητής κ. Ρουσόπουλος

Ουδείς πάει χαμένος σήμερα στην Ελλάδα. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, που, ως γνωστόν, επανεμφανίστηκε έπειτα από πολλά χρόνια αφάνειας –αλλά υπέρ τίνος άραγε: υπέρ του εαυτού του; υπέρ του Κ. Καραμανλή ή υπέρ του (γνωστού) αφεντικού του;-, εξαφανίζεται πάλι. Μου λένε ότι θα πηγαινοέρχεται στην Κύπρο γιατί δέχθηκε (;) μια πρόταση να γίνει καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Απ’ ό,τι έμαθα, τον παρακαλούσαν να τον κάνουν καθηγητή Πανεπιστημίου και τελικά δέχθηκε. Τι όμως θα διδάξει; Ο ίδιος λέει ότι δέχθηκε να διδάξει Επικοινωνία και ΜΜΕ. Θα έχει ενδιαφέρον, δεν νομίζετε;


Μια περίεργη ψήφος

Εκεί που στους Ανεξάρτητους Ελληνες έλεγαν ότι συνομιλούν υπογείως με νεοδημοκράτες και ότι θέλουν να τους ενσωματώσουν στο κόμμα (ο ίδιος ο Π. Καμμένος ακούστηκε να λέει ότι συνομιλεί με βουλευτές της ΝΔ) έκανε την εμφάνισή του ένας απόστρατος αξιωματικός, ο οποίος στάθηκε υπομονετικά στην ουρά μέσα στο κρύο και ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Πρόκειται, μου λένε, για τον Β. Τρίγκα, ο οποίος έχει και μια άλλη «σημαντική» ιδιότητα: είναι διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Π. Καμμένου. Και στους ΑΝΕΛ δεν ξέρουν τι να κάνουν: να τον παραιτήσουν, να σιωπήσουν ή να τον τοποθετήσουν ενδιάμεσο για επαφές με τους γαλάζιους;


Η οργή του Δία

Ολα τα είχαμε, η οργή του… Δία μάς έλειπε. Ισως να μην το είχατε αντιληφθεί, αλλά ο Δίας εξοργίστηκε εκεί στον Ολυμπο με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Μάρδα και πάει να τινάξει στον αέρα το επενδυτικό του πρόγραμμα με τον κωδικό «Ο θρόνος του Δία». Τι είχε συμβεί; Ο αναπληρωτής υπουργός βρισκόταν στην Ουάσιγκτον, όπου έδωσε καμιά δεκαριά διαλέξεις, είχε καμιά τριανταριά συναντήσεις, άλλες τόσες συνεντεύξεις, πέρασε το τζετ λαγκ του στο Μητροπολιτικό Μουσείο θαυμάζοντας τα εκθέματα, όταν πήρε από την Αθήνα το μήνυμα ότι το σχέδιό του για καταφύγια στον Ολυμπο που θα συνδυαστούν με παραδοσιακά ταβερνάκια δεν προχωρεί. Μόλις επέστρεψε πήγε κατευθείαν στον Ολυμπο για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Του είπαν λοιπόν ότι δεν δέχονται οι κάτοικοι να κατασκευαστούν καταφύγια σε ύψος 2.700 μ. Και προκειμένου να κατευνάσει τους κατοίκους και τους θεούς, δέχθηκε να κατεβάσει το ύψος κατά 100 μέτρα.

HeliosPlus