• Αναζήτηση

Ροφός σε κρούστα αλατιού

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

3 ασπράδια αβγών, χτυπημένα ελαφρά

200 ml νερό

1 κιλό αλάτι, ημίχονδρο

1 κ.σ. διάφορα πιπέρια, ανάμεικτα, ολόκληρα

2 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο

ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα

1 ροφό 1.200 γρ., καθαρισμένο (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να τον καθαρίσει)

2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια των αβγών, το νερό και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτουμε τα πιπέρια, το εστραγκόν και το ξύσμα των λεμονιών.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC. Βάζουμε το ψάρι σε ένα πυρέξ και αλείφουμε με το ελαιόλαδο εσωτερικά την κοιλιά του. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο πιπέρι και βάζουμε το θυμάρι μέσα στο άνοιγμα της κοιλιάς. Τοποθετούμε το ψάρι με το πλάι στο ταψί και το «χτίζουμε» με το μείγμα του αλατιού καλά χωρίς να αφήσουμε κενά. Το ξαπλώνουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 5-8 λεπτά, σπάζοντας προσεκτικά την κρούστα με ένα σφυράκι, και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk