Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις βεβαιώσεις αποδοχών των γιατρών.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος ζήτησε από τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να φορολογηθούν οι πάροχοι υγείας μόνο για τα ποσά που έχουν εισπράξει και να εκδοθεί η υπουργική απόφαση ώστε τα 24 εκατ. ευρώ που είχαν προστεθεί στις διαγνωστικές εξετάσεις να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό των 328 εκατ. ευρώ του 2014. Επίσης, ζήτησε να υπολογιστεί στο clawback και το rebate το ατομικό όριο ανά πάροχο, τόσο για το πρώτο, όσο και για το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Παράλληλα, να εκδοθούν νέες βεβαιώσεις αποδοχών οι οποίες να ανταποκρίνονται στα πραγματικά χρηματικά ποσά που έχουν εισπράξει οι πάροχοι υγείας.
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων. Επίσης, θα οριστεί συνάντηση μεταξύ της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών και του προέδρου του ΠΙΣ, προκειμένου να ρυθμιστεί το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ.