Πατούλης: Θα καταρρεύσουμε αν μας πάρουν τα διαθέσιμα

«Εάν έχουμε πέσει στα βράχια και τα ταμειακά διαθέσιμα θα δώσουμε, αλλά και τους μισθούς μας. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το πολιτικό προσωπικό. Όμως σήμερα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος -αφού ούτε μας ρώτησαν, ούτε μας λένε ότι πάμε στα βράχια- η κυβέρνηση μπορεί με μια ΠΝΠ και να τα πάρει κατευθείαν από τα ταμεία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά τη λήξη του ετήσιου τακτικού συνεδρίου.

«Εάν έχουμε πέσει στα βράχια και τα ταμειακά διαθέσιμα θα δώσουμε, αλλά και τους μισθούς μας. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το πολιτικό προσωπικό. Όμως σήμερα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος -αφού ούτε μας ρώτησαν, ούτε μας λένε ότι πάμε στα βράχια- η κυβέρνηση μπορεί με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να τα πάρει κατευθείαν από τα ταμεία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετά τη λήξη του ετήσιου τακτικού συνεδρίου.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και ερωτηθείς για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων, συμπλήρωσε πως «μας αφαιρούνται συνέχεια πόροι και με το να ζητούν και το τελευταίο υπόλειμμα, το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να καταρρεύσει και ο τελευταίος πυλώνας της χώρας που είναι η Αυτοδιοίκηση».

Απάντησε και για τις δημοτικές αρχές, που αποφάσισαν να ανοίξουν λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδας και να καταθέσουν τα αποθεματικά, χωρίς να περιμένουν την απόφαση του συνεδρίου:

«Θεωρώ πως αυτοί οι Δήμοι ήταν ελάχιστοι. Ο καθένας, όμως, αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εύχομαι τα χρήματα που έδωσαν να τα ξαναφέρουν πίσω στους Δήμους τους.»

Όσο για τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου, που ολοκληρώθηκαν στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις προτάσεις που ακούστηκαν. «Κατεγράφησαν οι απόψεις και σήμερα είμαστε πιο ενισχυμένοι, ως μια πολιτική αυτοδιοικητική πρόταση που θα τεθεί υπόψη όλων των αρμοδίων».

Σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως «θα πρέπει να ενισχυθούν οι Δήμοι στο αυτοδιοίκητο τους, να είναι αυτάρκεις στα οικονομικά τους και φυσικά, όταν πρόκειται για θεσμικές αλλαγές, η νομοθετική εξουσία πρέπει να συζητά με την Αυτοδιοίκηση. Από ‘κει και πέρα υπάρχουν το μεταναστευτικό, τα κοινωνικά ζητήματα, η παιδεία και η υγεία. Είναι πολλά για τα οποία πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk