Βούτσης για απόφαση ΚΕΔΕ: Συνδικαλισμός παλαιού τύπου

«Αρνητική έκπληξη» και «συνδικαλισμό παλαιού τύπου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Ν.Βούτσης την απόφαση της ΚΕΔΕ σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα. «Τους κάναμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τώρα λένε ότι πάμε να τους πούμε πως βρισκόμαστε εν κινδύνω. Κάτι πράγματα στο όριο του ακατάληπτου. Και λυπάμαι πάρα πολύ για την Αυτοδιοίκηση. Έτσι χάνει το κύρος της» τόνισε.

«Αρνητική έκπληξη» και «συνδικαλισμό παλαιού τύπου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης την απόφαση της ΚΕΔΕ σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα.

Σε συνέντευξή του στον ΑΘΗΝΑ 984, ο υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι η απόφαση δεν εκφράζει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και την αποδίδει σε «μια μεγάλη ενδοπαραταξιακή διένεξη μέσα στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς και της κεντροδεξιάς και μέσα στο συνέδριο, που έχει σχέση και με αυτά που γίνονται στη ΝΔ και με κάποιους κυρίους εκ του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουν κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς».

Ο κ. Βούτσης προσθέτει ότι για το θέμα υπήρξε συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό και ότι μετά από εκείνη τη συνάντηση «βγήκαν πανευτυχείς. Τους κάναμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τώρα λένε ότι πάμε να τους πούμε πως βρισκόμαστε εν κινδύνω. Κάτι πράγματα στο όριο του ακατάληπτου. Και λυπάμαι πάρα πολύ για την Αυτοδιοίκηση. Έτσι χάνει το κύρος της».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» και πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα (σ.σ. οι εταίροι), δεν μπορεί να καταλήξει η συζήτηση. Δεν μιλάμε περί λιτότητας, μιλάμε περί ασφυξίας ανελέητης για τα δυο επόμενα χρόνια».

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις των εταίρων, τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ σκληρές, πέραν της 5ης αξιολόγησης, για να μιλάμε ειλικρινά. Δηλαδή, δεν έχουν απλώς φύγει από την 20η Φεβρουαρίου. Αξιολογούν με βάση όλη τη λίστα της 5ης αξιολόγησης της προηγούμενης κυβέρνησης, σα να μην έχουν απέναντί τους άλλη κυβέρνηση. Έχουν φέρει στο τραπέζι πράγματα, τα οποία δεν είχαν δεχθεί οι κύριοι Σαμαράς – Βενιζέλος».

Καταλήγοντας ο υπουργός σημείωσε: «Να είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση δεν κλειδώνει. Και όταν δίνουμε κάθε εβδομάδα αυτά τα απίστευτα ποσά γύρω-γύρω, στην κυρία Λαγκάρντ, όταν από τον Αύγουστο δεν έχουμε πάρει ευρώ ως χώρα, αυτό έχει μια ημερομηνία, για να μην πω, λήξης. Μια ημερομηνία ενδεχομένως αλλαγής γραμμής, πλεύσης.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk