Στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή εφημεριών

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου αναμένεται να καταβληθούν στους εργαζομένους των νοσοκομείων τα οφειλόμενα ποσά από τις εφημερίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Η διάθεση των πιστώσεων στα νοσοκομεία αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Στις 27 Μαΐου θα αρχίσουν να πληρώνονται οι υγειονομικοί τις εφημερίες που έχουν κάνει από τις αρχές του χρόνου, ενώ αναμένεται και η αναμόρφωση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Αντρέας Ξανθός, μετά την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών για την μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από την αρχή του έτους.

Όπως επισημαίνεται, με βάση τη Νομοθετική Ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν Νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με αντικείμενο τη διαδικασία αποπληρωμής των υπερωριών / νυχτερινών / εξαιρέσιμων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ για το 2015. Άμεσα θα προχωρήσει η αναμόρφωση των προϋπολογισμών και η αποπληρωμή των δικαιούχων το συντομότερο δυνατόν.

Η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών για το 2015 έχει δρομολογηθεί, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Ήδη έχει δοθεί οδηγία προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση ενταλμάτων όσον αφορά τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύεται ότι στις 27 Μαΐου θα αρχίσει η καταβολή των οφειλόμενων χρηματικών ποσών στους δικαιούχους.

Το θέμα της αποζημίωσης των πρόσθετων εφημεριών (επαναφορά του 9% σε επίπεδο ΥΠΕ) θα ρυθμιστεί με τροπολογία η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk