Κουζινοταξιδέματα με κυκλαδίτικα προϊόντα 8-10 Μαΐου στο Γκάζι

Φέτος οι Κυκλάδες φέρνουν την άνοιξη ως Τιμώμενη Περιοχή του φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού, με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κυκλάδων, που συμμετέχει για 2η φορά ως υποστηρικτής των ξεχωριστών Κυκλαδίτικων παραγωγών και προϊόντων διατροφής τα οποία θα διατίθενται προς δοκιμή και προς πώληση.

Φέτος οι Κυκλάδες φέρνουν την άνοιξη ως Τιμώμενη Περιοχή του φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού, με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κυκλάδων, που συμμετέχει για 2η φορά ως υποστηρικτής των ξεχωριστών Κυκλαδίτικων παραγωγών και προϊόντων διατροφής τα οποία θα διατίθενται προς δοκιμή και προς πώληση.
Στην ειδικά διαμορφωμένη γειτονιά στο κτίριο Νέοι Φούρνοι και σε άλλα σημεία του Φεστιβάλ, δεκατέσσερις παραγωγοί εξαιρετικών τοπικών προϊόντων θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν εκλεκτά γαλακτοκομικά – τυροκομικά, κρασιά, ζύθο, σπιτικά εδέσματα, προϊόντα deli, μαρμελάδες, λουκούμια, γλυκά κουταλιού και άλλα χαρακτηριστικά προϊόντα της Κυκλαδίτικης γης.
Παράλληλα, το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 4 μ.μ. στο Χώρο Εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, το πιο γευστικό δίκτυο του Αιγαίου, καλεί όλους τους λάτρεις της Κυκλαδίτικης κουζίνας στο μαγειρικό ταξίδι Aegean Cuisine: Zωντανό μαγείρεμα με 6 Chef από τις Κυκλάδες με την συμμετοχή των: Έφη Καλογεροπούλου από τη «Μαργαρίτα» της Ανάφης, Βασίλη Παπίκινο από τον «Αλευρόμυλο» στη Μήλο, Θωμά Σταμάτη από τον «Σταμάτη» στην Άνδρο, Δημήτρη Γίγινη από το «Sea Satin Nino» στην Άνδρο, Κωνσταντίνο Μπουγιούρη από το «Ηλιοβασίλεμα» στην Σύρο και Δημήτρη Πλυτά από το «Πέρι Τίνος» στη Σύρο, οι οποίοι θα προσφέρουν την πρώτη γεύση καλοκαιριού στους λάτρεις του αρχιπελάγους μέσα από μια ζωηρή επίδειξη μαγειρικής με πρωτότυπες και αγαπημένες συνταγές καμωμένες με τοπικά προϊόντα και ρίζες στην νησιωτική παράδοση. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νανά Δαρειώτη, δημοσιογράφος γεύσης και είναι ανοιχτή για το κοινό. Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε παραδοσιακές και πρωτότυπες δημιουργίες!
Μη χάσετε επιπλέον τα ιδιαίτερα εργαστήρια γεύσης που θα λαμβάνουν μέρος όλο το τριήμερο, με ξεχωριστά τυριά, εμβληματικά κρασιά και άλλα προϊόντα των νησιών καθώς και τις δυο ειδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Τιμώμενη Περιοχή, τις Κυκλάδες:
∙ Την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 19:30, Μπαρόκ Σαντορίνη (μάθημα μαγειρικής)
∙ Την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 14:30, 30 χρόνια «Σελήνη» στη Σαντορίνη – Εμβληματικές Σπεσιαλιτέ (μάθημα μαγειρικής)
Για περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή των Κυκλάδων στο Φεστιβάλ και για το Δίκτυο Aegean Cuisine επισκεφθείτε το www.aegeancuisine.gr και το www.e-kyklades.gr .
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk