Καταγγελία φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης για εμπόδια στον εφοδιασμό

Την αντίδραση των φαρμακοποιών έχει προκαλέσει το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ μόνο τον μισό πρώτο μήνα του έτους.

Την αντίδραση των φαρμακοποιών έχει προκαλέσει το γεγονός ότι έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ μόνο τον μισό πρώτο μήνα του έτους.
Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, την οποία κοινοποιούν στον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι η καθυστέρηση στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στον εφοδιασμό τους με φάρμακα. «Τη δύσκολη αυτή κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο η πλήρης ανυπαρξία ενημέρωσης για την εξόφληση του υπόλοιπου 50% από τις συνταγές που εκτελέσαμε τον Ιανουάριο καθώς και των παλαιών οφειλομένων από το 2011 και το 2012», σημειώνουν.
Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης ζητούν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ άμεση ενημέρωση για τις ημερομηνίες εξόφλησης των οφειλομένων ποσών, «ώστε να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε στοιχειωδώς τις υποχρεώσεις μας. Σε διαφορετική περίπτωση διαταράσσεται ο ομαλός εφοδιασμός των ασφαλισμένων με τα απαραίτητα φάρμακά τους και η εκπλήρωση του ρόλου μας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk