Παρασκευόπουλος: Δρομολογείται η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά

Όλοι συμφωνούν ότι τα Δικαστήρια Πειραιά πρέπει να μετεγκατασταθούν, πιθανότατα στο κτήριο της Ραλλείου Σχολής, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη διάρκεια επίσκεψής του στα δικαστήρια του Πειραιά και συζήτησε με τους αρμοδίους το θέμα της μεταστέγασής τους σε άλλο χώρο.

Όλοι συμφωνούν ότι τα Δικαστήρια Πειραιά πρέπει να μετεγκατασταθούν, πιθανότατα στο κτήριο της Ραλλείου Σχολής, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη διάρκεια επίσκεψής του στα δικαστήρια.

«Όλοι οι παράγοντες συμφωνούν στην ανάγκη μετεγκατάστασης των δικαστηρίων Πειραιά και όλοι κρίνουν ως καταλληλότερο το κτήριο της Ραλλείου Σχολής» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παρασκευόπουλος. Ανέφερε ακόμα ότι το χρονοδιάγραμμα θα κατατεθεί σύντομα, αν και ορισμένες υπηρεσίες θα παραμείνουν στο παλιό κτήριο των δικαστηρίων αφού ανακαινιστεί.

Eν τω μεταξύ τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κωνσταντίνο Κοσμάτο υποδέχθηκε την Τρίτη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να συζητηθεί η μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κυρία Βασιλική Θάνου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργο Σταματογιάννη, εκπροσώπους του Δικαστικού Σώματος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επισκέφθηκαν το κτίριο της Ραλλείου.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Κοσμάτος δήλωσε ότι «σήμερα ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τη λύση του κτιριακού προβλήματος των Δικαστηρίων Πειραιά. Σύσσωμη η κοινωνία, ο Δήμος, οι φορείς, ο Δικηγορικός Σύλλογος, επιλέγουν τη Ράλλειο Σχολή προκειμένου να στεγάσει το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση του προβλήματος. Ήδη σήμερα θεωρούμε ότι κάναμε μια έναρξη στην πορεία προς την οριστική λύση του στεγαστικού προβλήματος των Δικαστηρίων Πειραιά».

Από την πλευρά του ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι «το θέμα της παραμονής των Δικαστηρίων εντός των ορίων του Δήμου είναι κορυφαίο ζήτημα, για τη νέα Δημοτική Αρχή, για τους φορείς για το σύνολο της πόλης. Είναι ένα ζήτημα στο οποίο όλη η πόλη είναι ενωμένη. Με χαρά ακούσαμε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι επιλέγεται για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά η λύση της πρώην Ραλλείου στην οποία συμφωνούμε όλοι. Ο κ. Κοσμάτος μας ενημέρωσε για τη βούληση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν. Από εδώ και πέρα είναι στη βούληση της κυβέρνησης να δοθεί οριστική λύση στη μεταστέγαση των Δικαστηρίων».

Ο δήμαρχος Πειραιά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλές τεχνικές λεπτομέρειες και άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, αλλά με χαρά και ικανοποίηση ακούσαμε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες. Για εμάς, για την πόλη είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατόν ώστε όπως όλες οι μεγάλες πόλεις, να έχουμε και εμείς ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο του Πειραιά, το οποίο έχει όλες τις συγκοινωνίες κοντά, εξυπηρετεί, είναι δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο. Θα είναι ένα σημαντικό κτίριο και από την άλλη θα διευκολυνθεί και η λειτουργία της Δικαιοσύνης με ένα καινούριο, σύγχρονο κτίριο και όχι σε αυτό που στεγάζεται προσωρινά εδώ και 27 χρόνια, με τα προβλήματα που υπάρχουν».

Επίσης ο κ. Γαβρίλης επεσήμανε ότι «μετά από πολλές προσπάθειες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάναμε ένα σημαντικό βήμα καθώς συμφωνούμε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι το κτίριο της Ραλλείου μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ασφαλές, λειτουργικό κτίριο που θα στεγάσει τις Δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά. Από αυτή την άποψη νομίζω πως είναι ένα δυνατό βήμα προς τα εμπρός και μπορούμε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κάνουμε τα αμέσως επόμενα».

Επιπλέον η κυρία Θάνου σημείωσε ότι «συμφωνήσαμε ομοφώνως ότι η μεταστέγαση των Δικαστηρίων της οδού Σκουζέ επιβάλλεται να γίνει στο κτίριο της Ραλλείου. Θεωρούμε ότι το κτίριο αυτό είναι το πλέον ενδεδειγμένο, διότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, έχει μεγάλη προσβασιμότητα από όλα τα Μέσα και επομένως θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι. Το κτίριο αυτό, που θα στεγάσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο, θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την πόλη του Πειραιά. Σαν Ένωση Δικαστών δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο ώστε να αποπερατωθεί το Δικαστικό Μέγαρο το ταχύτερο».

Τέλος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά είπε ότι «είχε ανάγκη η πόλη μας να μεταφερθούν τα Δικαστήρια σε έναν σύγχρονο χώρο. Είμαστε όλοι μαζί, υπάρχει ομοφωνία στην κατεύθυνση τα Δικαστήρια να έρθουν στο κτίριο της Ραλλείου το συντομότερο δυνατόν. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τόσο στην απονομή της Δικαιοσύνης, για να σέβεται ο πολίτης τον χώρο στον οποίο βρίσκεται και όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουμε τη διάσταση που πρέπει στη Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk