Η ισπανική Σεβίλη που πέρυσι κατέκτησε το τρόπαιο θα αντιμετωπίσει την ιταλική Φιορεντίνα, στο πιο σημαντικό ζευγάρι των ημιτελικών που ανέδειξε το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση του Europa League στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι δύο ομάδες αναμετριόνται για πρώτη φορά στην ιστορία με εκείνη της Ανδαλουσίας να δίνει το «παρών» στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 4η φορά, ενώ τις τρεις (2006, 2007, 2014) προηγούμενες έχει κατακτήσει το τρόπαιο.

Στον άλλο ημιτελικό, η Νάπολι είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό, καθώς κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την ουκρανική Ντνίπρο, η οποία απέκλεισε τον Ολυμπιακό στους «32» είναι το απόλυτο αουτσάιντερ. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλη μια φορά στο πλαίσιο των ομίλων τη σεζόν 2012-13, όταν αμφότερες νίκησαν εντός έδρας (4-2 οι Ιταλοί και 3-1 οι Ουκρανοί).

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, ενώ ο τελικός θα γίνει στο «Στάντιον Ναροντόβι» της Βαρσοβίας στις 27 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διαδικασία της κλήρωσης συμμετείχε ο βετεράνος διεθνής Γερμανός πρώην άσος μεταξύ άλλων των Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ Καρλ Χάιντζ Ρίντλε.

Τα ζευγάρια:

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Σεβίλη (Ισπανία)

Νάπολι (Ιταλία)-Ντνίπρο (Ουκρανία)